AGENDA : ZA 4/6 – VR 10/6

1

1. FESTIVAL: BIENNALE VENETIE

4/6 tot 27/11, Giardini en andere locaties, Venetië

Op het Filmfestival is het nog wachten tot augustus, maar de Biënnale van Venetië trekt zich nu al op gang. Zal ons land vertegenwoordigen op het kunstenfestijn: de Brusselse kunstenaar Angel Vergara, bekend om zijn installaties, beelden, films en tekeningen.

(Foto: Feuilleton: Les sept péchés capitaux – video)

labiennale.org

2. EXPO: ISABELLE CORDEMANS. I TOOK SAM FOR A WALK

Tot 19/6, Pocketroom, Antwerpen

Overblijfselen van collages, geprint als foto. Voor I Took Sam For A Walk liet Pocketroom de in Californië wonende Belgische kunstenares Isabelle Cordemans uit eigen werk selecteren. (Foto: Rolled, 2009)

pocketroom.be

3. FILM: JONGE FILMFANS: KRULL

8 en 12/6, Cinematek, Brussel

Een legendarische soundtrack van James Horner, magnifiek surrealistisch setdesign en een piepjonge Liam Neeson: Cinematek probeert uw jonkies wat cultcinema bij te brengen met Krull, de fantasyfilm uit 1983 over de heroïsche strijd tussen Prince Colwyn, Princess Lyssa en The Beast. cinematek.be

4. CONCERT: THE RAVEONETTES

9/6, Vooruit, Gent

Twee stemmen, twee gitaren en een knoert van een podiumprésence: geen Dum Dum Girls, The Vaccines, Best Coast, Glasvegas of The Drums zonder het Deense duo Sharin Foo en Sune Rose Wagner, oftewel The Raveonettes. Forget That You’re Young! vooruit.be

5. CONCERT: THE SONICS + THEE OH SEES + CHAIN & THE GANG

5/6, AB, Brussel

‘Some folks like water/ Some folks like wine/ But I like the taste/ Of straight strychnine!’ De AB serveert een avondje garagerock met oervaders The Sonics en het hedendaagse pretentieloze antwoord van Chain & The Gang en Thee Oh Sees.

abconcerts.be

6. EXPO: ART@TENPRINSENHOVE: JORIS VANPOUCKE

Tot 30/6, Ten Prinsenhove, Antwerpen

Jonge kunstenaars een expositieruimte geven: dat is wat Art@TenPrinsenhove beoogt. Eerste in de rij: illustrator en potloodkunstenaar Joris Vanpoucke. (Foto: Ashes)

ua.ac.be/art@ tenprinsenhove

7. CONCERT: THE CAVE SINGERS

8/6, Botanique, Brussel

Zachte melodieën en voorzichtige gitaarlijnen: op hun jongste No Witch verkennen The Cave Singers verder de grijze zone tussen rock en folk. In de Botanique komen de heren uit Seattle de plaat live aan u voorstellen.

botanique.be

8. EXPO: KIEFER & REMBRANDT

Tot 4/7, Rijksmuseum, Amsterdam

Het Rijksmuseum vroeg aan Anselm Kiefer om een antwoord te geven op Rembrandts Nachtwacht. Het resultaat lijkt wel een knipoog naar Van Gogh, maar laat dat de pret niet drukken. Eveneens te bewonderen: de portretten die Anton Corbijn in 2008 van Kiefer maakte. (Foto: La berceuse, 2010 (detail))

rijksmuseum.nl

9. FILM: RONALD REAGAN

10 en 12/6, Cinema Zuid, Antwerpen

Ronald Wilson Reagan zou dit jaar honderd geworden zijn, reden genoeg voor Cinema Zuid om zijn Warner Brosfilms nog eens van onder het stof te halen. Staan op het programma: de cultkomedie Bedtime for Bonzo (foto) en Don Siegels Hemingwayverfilming The Killers.

cinemazuid.be

10. CONCERT: BALLROOM & THE BALLROOM ORCHESTRA

10/6, De Roma, Antwerpen

Zeven muzikanten die de tunes uit grootmoeders alle eer aandoen, geheel om u te doen jiven en ballroomen. Ballroom is geen traditioneel avondje Modern of Boombal, wel een geheel nieuwe stijlvolle dansavond, uitgedacht door FluXXus en Radio Modern. Was het nu ’40, ’50 of ’60?

deroma.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content