Agenda: Za 4/12 – Vr 10/12

1

1. FILM BOZARSUNDAYS: THE WIZARD OF OZ

5/12, Bozar, Brussel

Bozar zondagt met The Wizard of Oz, Victor Flemings ultieme Technicolorklassieker uit 1939 met een piepjonge Judy Garland in de hoofdrol. ‘ Toto, I have a feeling we’re not in Kansas anymore.‘ bozar.be

2. PARTY MODKLUB

4/12, Muziekodroom, Hasselt

‘For your all night long dancing pleasure!’ – en dat is een belofte. Modklub danst voor de vijfde keer op het beste dat de soul, r’n’b, funk, freakbeat en garage van de sixties te bieden hebben. (Foto: Frank Popp)

muziekodroom.be

3. EXPO JEAN-LÉON GÉRÔME. L’HISTOIRE EN SPECTACLE

Tot 23/1//2011, Musée d’Orsay, Parijs

Musée d’Orsay brengt een ode aan het spectaculaire werk van Jean-Léon Gérôme, meester van de academische schilderkunst. En met zijn haarscherpe blik op de Oudheid ook een dankbare inspiratiebron voor Ridley Scotts Gladiator.

musee-orsay.fr

4. FOTOGRAFIE DAVID SEYMOUR (CHIM)

Tot 27/2/2011, Joods Museum van België, Brussel

Van de Spaanse burgeroorlog tot de Suezoorlog, waarin hij om het leven kwam: geen afspraak met de geschiedenis die fotograaf David Seymour miste – en dan richtte hij en passant ook nog eens samen met Robert Capa en Henri Cartier-Bresson Magnum Photos op. Portret van een lichtjes vergeten grootheid van de fotografie. (Foto: Audrey Hepburn).

mjb-jmb.org

5. EXPO ARE YOU READY FOR TV?

Tot 25/4/2011, MACBA, Barcelona

Esteu a punt per a la televisió? Museu d’Art Contemporani de Barcelona focust op de merkwaardige mengvorm tussen kunst, filosofie en televisie, met tv-werk van onder meer Jean-Luc Godard, Richard Serra, Chris Burden en Andy Warhol. (Foto: TV Interruptions: (7 TV Pieces): Interruption Piece, 1971 David Hall)

macba.cat

6. STRIPS KINKY & COSY

Tot 9/1/2011, Belgisch Stripcentrum, Brussel

Mogen het Stripmuseum onveilig maken: Kinky & Cosy, oftewel de internationaal gelauwerde tweeling etterbakjes van striptekenaar Nix. Rock-‘n-roll in absurdistische stripplaatjes. Tegelijkertijd met de expo verschijnt ook het vijfde verzamelalbum ‘10.000 Ampère’.

stripmuseum.be

7. FILM INTERNATIONAAL KORTFILMFESTIVAL LEUVEN 4-11/12, Stuk, Leuven

Voor de zestiende keer op rij biedt het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven een podium aan de kortfilm én een platform aan nieuw talent. Een audiovisuele beeldenstorm van 250 kortfilms, animatiefilms, clips en documentaires. (Foto: Lost and Found)

kortfilmfestival.be

8. FOTOGRAFIE SALLY MANN

Tot 11/12, Galerie Karsten Greve, Parijs

De dromerige landschappen van de Southern States, het verouderende lichaam van haar man of wazige kiekjes van haar kinderen: Galerie Karsten Greve toont het fantastische werk van de Amerikaanse fotografe Sally Mann. (Foto: Proud Flesh, Discobolus, 2006)

galerie-karsten-greve.com

9. CONCERT MINTZKOV + TOMMIGUN

10/12, AB, Brussel

Mintzkov (foto) breit een einde aan een prima muzikaal jaar met een finale passage in de AB in het gezelschap van Tommigun. En daar hoort u bij te zijn. abconcerts.be

10. MUZIEK SOIRÉES OLYMPIQUES: JAMES BURTON

10/12, Bourla, Antwerpen

Olympique Dramatique, het hipste toneelgezelschap van het land, organiseert een reeks theater-, film- en muziekavonden in de Bourla. Eerste in de rij: een concert en masterclass van James Burton, beter bekend als de sologitarist van Elvis Presley én de zeventig-jarige master van de telecaster.

toneelhuis.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content