1. FESTIVAL BONJOUR

30/1 tot 8/2, Warande, Turnhout

O Belgique, ô mère chérie! De Warande reikt de hand naar onze Waalse broeders en focust een week lang op hedendaagse kunst en cultuur in Franstalig België. Met cinema van LesBarons, een concertavond geprogrammeerd doorhet Dour Festival én een expo van hedendaagse Franstalige kunstenaars. Foto: Baloji warande.be

2. EXPO THEM OR US

Tot 27/2, Alley GuerillaGallery, Hasselt

Uitbundige kleuren,doldwaze humor en een stevig hoekje af: Alley toont de nieuwe lichting topgrafici bij onze noorderburen. alley.be

3. CONCERT AN EVENING WITH CUSTOMS

2/2, Het Depot, Leuven

Als Artists in residence mogen de jongens van Customs, immer strak in het pak, in Het Depot hun eigen volk uitnodigen voor een bijzonder concert met special guests. Isn’t it time now? hetdepot.be

4.FILM FOCUS BEIJING

3/2 tot 8/2, Flagey, Brussel

Flagey focust verder op China met een nieuwe portie Pekingcinema. Vijf recente films uit de Volksrepubliek, hoogstpersoonlijk ingeleid door acteur en Zhang Yimou-protegé Jiang Wen (foto).

flagey.be

5. CONCERT 10 JAAR DUYSTER: THE LOW ANTHEM + ISBELLS

30/1, AB, Brussel

‘Zoveel méér dan het radiofonische alternatief voor Witse‘, schreef (V.B.) over StuBru’s Duyster bij zijn tiende verjaardag. Om het jubileum net iets meer luister bij te zetten, geven Ayco en Eppo een feestje met fijn volk als The Low Anthem en Isbells. abconcerts.be

6. EXPO PANAMARENKO:GEVLEUGELDE POëZIE

Tot 28/3, Negenpunt-negen, Roeselare

De duikboot Panama Spitsbergen Nova Zemblaya, de K3 Jungle Flyer of het ruimtetuig Scotch Gambit: fladder lustig rond in de gevleugelde wereld van Panamarenko.

negenpuntnegen.be

7. EXPO DANCE!

30/1 tot 28/2, De Centrale, Gent

Hiphop, break, freeze of crump: De Centrale toont Dance! van fotograaf Fabian Van Der Meersche, een reeks over jongeren en hun passie voor dans. Just dance!

decentrale.be

8. EXPO EL GRECO

4/2 tot 9/5,Bozar, Brussel

Hoog bezoek in Bozar, dat het werk van ene Doménikos Theotokópoulos, alias El Greco, over de vloer krijgt. U ziet de geschiedenis en evolutie van de man achter de Spaanse Renaissance in een prestigieuze expo.

bozar.be

9. EXPO CHE

Tot 14/3, Espace Art 22, Brussel

Vergeet Jim Fitzpatricks rood-zwarte iconische versie die overal te lande studentenkamers siert. Voor de expo Che herinterpreteren meer dan dertig kunstenaars de mythe én het merk Che Guevara.

espace-art22.com

10. FOTOGRAFIE CONGO (BELGE)

Tot 16/5, Fotomuseum, Antwerpen

Magnumfotograaf Carl de Keyzer trok door Congo,camera in aanslag,op zoek naar restanten van het Belgischekolonialisme. Hetresultaat is, naasteen schitterend fotoboek, nu ook in het groot tebewonderenin het FoMu.

fotomuseum.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content