Agenda: za 30/07 – vr 05/08

1

1. EXPO FNAC FOTOMARATHON

Nog tot 31/8, Antwerpen, Brussel, Gent, Louvain-La-Neuve en Luik. Vanaf 1/8 ook in Brugge.

Een blik op Brussel als filmstad door de lens van de laureaten van de Fnac Fotomarathon. Hier ziet u de vijf grote winnaars, op onze site én in zes Fnacwinkels krijgt u er nog vijftien andere plaatjes bij. (Foto: Winnaar categorie Love Story. Bonnardeaux Charlène en Beghin Servan)

knackfocus.be

fnac.be

2. FESTIVAL BRUKSELLIVE

30/7, Groentheater, Brussel

Wees welgekomen op de mooiste festivallocatie van het land. In het Brusselse Groentheater krijgt u – volledig gratis dan nog – muziek te horen van SX (foto), Teddiedrum, Motek Stijn & Friends en andere vrienden op intussen vier verschillende podia. bruksellive.be

3. FILM/JAZZ JAZZ AT THE MOVIES

4-8 tot 25/8, Cinema Zuid, Antwerpen

Henry Mancini en Touch of Evil, Elmer Bernstein en The Man With The Golden Arm of Quincy Jones en The Getaway: naar goede gewoonte toont Cinema Zuid in de zomermaanden een uitmuntende portie filmklassiekers met jazzscores. (Foto: Stormy Weather, Andrew L. Stone)

cinemazuid.be

4. FESTIVAL LOKERSE FEESTEN: MORRISSEY

4/8, Lokeren

Géén traditionele paardenworsten op Dag Zeven van de Lokerse Feesten: ‘Meat Is Murder’ Morrissey is coming to town. Balthazar, Gogol Bordello en 2ManyDjs vervolledigen de affiche. There is a light that never goes out!

lokersefeesten.be

5. FOTOGRAFIE BRASSAÏ IN NEW YORK

Tot 30/10, Pavillon Populaire, Montpellier

In 1957 kwam ene Gyula Halász – u mag Brassaï zeggen – aan in Amerika met de opdracht om te fotograferen wat hij wilde. Resultaat was een fantastische, bijwijlen surrealistische kijk op een land in snelgroei, ruim een halve eeuw later te bewonderen in het Pavillon Populaire.

(Foto: New York 1957) montpellier.fr

6. FOTOGRAFIE JANE EVELYN ATWOOD

Tot 25/9, Maison Européenne de la Photographie, Parijs

Blinde kinderen, prostituees, vrouwelijke gevangenen, aidspatiënten, slachtoffers van landmijnen: fotografe Jane Evelyn Atwood geeft om haar geportretteerden. MEP toont de eerste grote retrospectieve van haar 35-jarige carrière. (Foto: James Baldwin en zijn broer David, St. Germain des Près, Parijs 1981) mep-fr.org

7. FILM FESTIVAL LOCARNO

3-13/8, Locarno

Voor wie nog om een excuus verlegen zit om richting Lago Maggiore te trekken: het Filmfestival van Locarno is aan zijn 64e editie toe. Verwacht een spotlight op de Indiase cinema, tributes aan Hitoshi Matsumoto en Vincente Minnelli en veel, veel meer. pardo.ch

8. EXPO NO MAP FOR THESE TERRITORIES

Tot 31/8, MX7 Gallery, Antwerpen MX7 Gallery schuwt het experiment niet met No Maps For These Territories, waarin zeven kunstenaars hun stukje van een geheel subjectieve landkaart mogen maken. Een groepsexpo op de rand tussen wetenschap en kunst. mx7gallery.com

9. FOTOGRAFIE FROM POLAROID TO IMPOSSIBLE: THE WESTLICHT COLLECTION

Tot 21/8, WestLicht, Wenen

Shake it, shake it, shake it like a… ! Westlicht Wenen toont een eerste deel van hun recent aangeschafte Polaroidcollectie. Een analoge schat met beelden van onder meer Ansel Adams en Andy Warhol.

westlicht.com

10. FESTIVAL KLINKERS

29/7 tot 13/8, Brugge

Wereldpop van Mor Karbasi (foto), comedy met Wouter Deprez, openluchtcinema of wat Benenwerk: Klinkers serveert u een feestelijk veertiendaags parcours door de binnenstad van Brugge.

klinkers-brugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content