1 FESTIVAL 36e INTERNATIONAAL FILMFESTIVAL GENT

– 6 tot 17/10, Gent

Met de première van De Helaasheid der dingen, bezoek van zowel Andy Garcia als Kevin Costner en de uitreiking van de World Soundtrack Awards waant Gent zich weer twaalf dagen lang Hollywood aan de Leie – uw Focus Knack staat er vol van.

– filmfestival.be

2 FOTOGRAFIE SMILE

– Tot 26/12, Hasselt

Hasselt fungeert twee maanden lang als het decor voor enkele topfotografen. Het werk van Lieve Blancquaert, Erwin Olaf, Jimmy Kets, Michiel Hendryckx en anderen siert de steegjes, pleintjes en handelszaken in de stad. Cheese!

Foto: Oleg Dou, Bambi 2008 – smilehasselt.be

3 FESTIVAL NUIT BLANCHE 09

– 3/10, Brussel

Nuit Blanche toont u de nachtelijke kant van de hoofdstad met een programma vol straattheater, beeldende kunst, muziek en dans. Brussels by Night.

– nuitblanchebrussels.be

4 CONCERT SPARKLEHORSE + FENNESZ

– 5/10, Handelsbeurs, Gent

De onderkoelde stilzwijgendheid van elektronica-artiest Fennesz en de warme imperfectie van Sparklehorses Mark Linkous: geen idee hoe dat samen klinkt, maar onze nieuwsgierigheid is gewekt.

– handelsbeurs.be

5 FESTIVAL SPOKEN WORLD 09

– 3-11/10, Kaaitheater, Kaaistudios, Brussel

Twintig jaar geleden viel de Berlijnse Muur, werd het IJzeren Gordijn omhooggetrokken en vloeide er bloed op het Tiananmenplein. Spoken World laat artiesten aan het woord over een geschiedenis in overdrive. Dans, theater en muziek rond een veranderende wereld.

– kaaitheater.be/spokenworld

6 CONCERT TINARIWEN

– 3/10, AB, Brussel

Afrikaanse blues van een stelletje Toearegs met hoofddoeken en elektrische gitaren: de AB heeft met Tinariwen een vreemd groepje woestijnrockers in huis gehaald. Carlos Santana, Robert Plant en The Rolling Stones hebben hen al ontdekt, nu u nog.

– abconcerts.be

7 EXPO Absence Is The Highest Form of Presence

– 4/10 tot 29/11, Museum Dhondt-Dhaenens, Deurle

Michael Tarantino, een van de invloedrijkste curatoren van zijn generatie, is niet meer. Als eresaluut voltooien Luc Tuymans, Robert Gober en Julião Sarmento zijn laatste project in film en beeldende kunst. Absence Is The Highest Form of Presence, inderdaad.

– museumdd.be

8 FILM FRANS BUYENS

-3/10 tot 29/10, Cinematek, Brussel

Vijf jaar na zijn dood houdt Cinematek de herinnering aan Frans Buyens, de stamvader van de Belgischesociale cinema, levend met een retrospectieve. Geëngageerde cinema over euthanasie, Jodenvervolging en de godverdomse Eenheidswet. Foto: Weten Waarom.

– cinematek.be

9 FOTOGRAFIE TROUBLES – DES CORPS ET DES SENTIMENTS

– 7/10 tot 19/12, NKA Photography, Brussel

Van zwevende klanten in de supermarkt tot filosofische lichtimpressies: vijf fotografen over lichaam en emotie. Foto: Denis Darzacq’ Hyper. – nka-gallery.com

10 CONCERT 20 JAAR RIFRAF

– 9/10, Cultuurcentrum Mechelen

RifRaf bestaat twintig jaar en onze gewaardeerde collega’s vieren dat in hometown Mechelen met een reeks gratis concerten van nog te ontdekken groepen. Een happy b-day van onder meer Moony, Tomàn en Ed & Kim (foto). – cultuurcentrum-mechelen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content