AGENDA za 3 juli – vr 9 juli

1 FESTIVAL LES ARDENTES

8-11/7, Luik

Luik brandt en Pavement, Cypress Hill, Missy Elliott (foto), Erykah Badu, PiL, Charlotte Gainsbourg, Julian Casablancas, Sharon Jones en vele anderen komen olie op het vuur gooien. Een van de knapste affiches van de festivalzomer. lesardentes.be

2 EXPO ROY LICHTENSTEIN

2/7 tot 3/10, Museum Ludwig, Keulen

Geen kunstenaar die met meer stijlen flirtte dan Roy Lichtenstein. Museum Ludwig traceert de sporen van expressionisme, futurisme, bauhaus, art deco en Aziatische landschappen in zijn popart. De kunstgeschiedenis in Ben Day-puntjes. Foto: Girl with Tear, 1977

museenkoeln.de

3 FILM DARIO ARGENTO

3/7 tot 31/7, Cinema Zuid, Antwerpen

‘Ik zie nu eenmaal liever een vrouw met een mooi figuur vermoord worden dan een lelijke vent.’ Cinema Zuid laat u huiveren met de neogotische -gialli van cultregisseur Dario Argento, alias The Godfather of Gore.

cinemazuid.be

4 FESTIVAL GENT JAZZ

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing! Jazzcats kunnen hun hart weer ophalen aan de tonen van Ornette Coleman, Toots Thielemans, Gilberto Gil, Chick Corea’s Freedom Band, Madness, Kruder & Dorfmeister (foto), Trixie Whitley en Norah Jones.

gentjazz.be 7-18/7, De Bijloke, Gent

5 EXPO CITIES. FRANCOIS AVRIL

Tot 18/8, Galerie Champaka, Brussel

Galerie Champaka haalt de droomsteden van François Avril in huis, met zijn beelden van Parijs, Tokio, New York en Brussel in potlood, gouache en acryl. De ziel van een stad in Klare Lijn. Foto: ‘Sidewalk’. galeriechampaka.com

6 FESTIVAL PARIS CINEMA

3-13/7, Parijs

Een reeks spotgoedkope premières, een fraaie filmcompetitie onder toezicht van eregast Jane Fonda, een focus op Japan én een Toy Story-dag: Paris Cinéma weet hoe het de zomer moet beginnen. Foto: ‘L’Empire des Sens’, Nagisa Oshima

pariscinema.org

7 FESTIVAL FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE LA ROCHELLE

2-11/7, La Rochelle, Frankrijk

Hedendaagse indiecinema én een terugblik op filmgrootheden als Eric Rohmer, Elia Kazan en Greta Garbo: zo zien wij het graag. Het eigenzinnige Festival International du Film de La Rochelle – halverwege tussen Nantes en Bordeax – heet u voor de 38e keer welkom.

festival-larochelle.org

8 PODIUM 64E FESTIVAL D’AVIGNON

7-27/7, Avignon

Deel één van De Man Zonder Eigenschappen van Guy Cassiers, Alain Platels travestieten en transseksuelen in Gardenia (foto) en nieuw werk van Anne Teresa De Keersmaeker: Avignon kleurt weer een streepje Belgisch, daar op het theaterfestival.

festival-avignon.com

9 FILM SACHA GUITRY

1/7 tot 28/8, Cinematek, Brussel

Nog nooit van Sacha Guitry gehoord? Cinematek geeft u een zomer lang de kans om uw schade in te halen met een ruime retrospectieve van de theatrale cineast en Truffautlieveling. Een van de vergeten meesters van de Franse cinema.

cinematek.be

10 FESTIVAL CACTUS FESTIVAL

9-11/7, Minnewaterpark, Brugge

Naar onze bescheiden mening misschien wel het gezelligste festival van de zomer. Verwacht onder meer Regina Spektor, David Gray, Elvis Costello, Jamie Lidell, K’s Choice, Admiral Freebee, Tori Amos en Macy Gray (foto).

cactusfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content