1 FILM BRITISH NOIR

2/9 tot 30/10, Cinematek, Brussel

Voor wie dacht dat film noir enkel in Tinseltown gedraaid werd, toont Cinematek twee maanden lang zowat alle coppers, hoodlums en damsels die Groot-Brittannië telde. Staan onder meer op het programma: David Leans Madeleine, Basil Deardens Victim (foto) en het fantastische The Third Man van Carol Reed.

cinematek.be

2 FILM WILLIAM HOLDEN

3/9 tot 30/10, Cinematek, Brussel

Toen Billy Wilder eind jaren 40 in zeven haasten een vervanger zocht voor de op het laatste moment afgehaakte Montgomery Clift, mocht een nobele onbekende zijn kans wagen in Sunset Boulevard. Hollywood had er een nieuwe ster bij. Cinematek blikt terug op de vreemde en onverwachte carrière van William Holden.

cinematek.be

3 FESTIVAL LAUNDRY DAY

3/9, Nieuw Zuid, Ledeganckkaai, Antwerpen

Basement Jaxx, Villa, The Subs, Netsky, Buscemi, Moonlight Matters, The Oddword (foto): met tweehonderd dj’s, dertien podia en zestigduizend festivalgangers staat Laundry Day ook dit jaar weer garant voor een gigantisch feest in het grootste waskot van het land. Zaterdag wasdag!

laundryday.be

4 EXPO YOU ALL FELL FOR MY ACT

Tot 16/10, Showroom MAMA, Rotterdam

Wat laat je van jezelf zien en wat niet? Wijk je af van het ideaalbeeld, of toon je je net conform de verwachtingen? En hoe reageren mensen als ze een camera op zich gericht krijgen? Zeven kunstenaars – van Ai Weiwei tot Evan Baden – tonen de macht van de lens in de hedendaagse beeldencultuur.

showroommama.nl

5 FILM AVANT-PREMIERE: VIVA RIVA!

6/9, KVS, Brussel

De eerste Congolese film – een noir over de onderbuik van Kinshasa – was meteen goed voor zes Afrikaanse Oscars. KVS toont Viva Riva! in avant-première.

kvs.be

6 FOTOGRAFIE HIGH TIDE

8/9 tot 1/10, Michael Hoppen Gallery, Londen

Houthakkers die boomstammen verslepen, een oude jager aan een vuurtje of een verliefd koppel onder de sterren: de Argentijnse fotograaf Alejandro Chaskielberg documenteert de Paranádelta en zijn inwoners in technicolor. De magie van de werkelijkheid. (Foto: The Hunter, 2010)

michaelhoppengallery.com

7 MUZIEK DMC RANE 2011

9/9, Magasin 4, Brussel

Hoogdag voor ’s lands turntablists in Magasin 4, waar het Belgisch Kampioenschap voor dj’s doorgaat. Fader Penetrators (foto), Turnsteak en M-Rode verzorgen het scratchfeest achteraf.

magasin4.be

8 EXPO HAPSHASH TAKES A TRIP. THE SIXTIES WORK OF NIGEL WAYMOUTH

9/9 tot 2/10, Idea Generation, Londen

Idea Generation brengt hulde aan Nigel Waymouth, de vormgever die met zijn rockposters, onder meer voor de legendarische Londense UFO Club, de Swinging Sixties in psychedelische kleuren stak. De zeitgeist in affiche- formaat. (Foto: CIA vs. UFO)

ideageneration.co.uk

9 CONCERT HELL ON EARTH TOUR

4/9, Trix, Antwerpen

Doet ook dit jaar Trix aan: de rondtrekkende Hell on Earth Tour, een metal- en hardcoreaffiche voor de liefhebbers van het betere beukwerk. Met onder meer Evergreen Terrace, Unearth, Nasty en Full Blown Chaos (foto).

trixonline.be

10 STRIPS TRAFIC. JOOST SWARTE

9/9 tot 9/10, Galerie Champaka, Brussel

Voor Trafic liet tekenaar Joost Swarte zich inspireren door het thema transport, zij het dan op geheel eigen wijze. Met portretten van Buster Keaton, Groucho Marx en Jacques Tati.

galeriechampaka.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content