Agenda : Za 29/1 – vr 04/2

1

1 CONCERT DRUMS ARE FOR PARADES

1/2, AB, Brussel

Drums Are For Parades werkt in 2011 samen met de AB en geeft om op temperatuur te komen alvast een Late Night Show in de Club. Chris Goss, Goose, The Subs en Soulwax mogen tot het mooie rijtje fans gerekend worden, we stellen voor dat u zich daarbij aansluit.

abconcerts.be

2 FILM JONGE FILMFANS: STEAMBOAT BILL JR.

2/2 en 6/2, Cinematek, Brussel

‘The Great Stone Face’ in een van zijn meest acrobatische glansrollen als stuntel Steamboat Bill Junior. Cinematek toont uw ukkies een stukje tijdloze slapstick, met dank aan Buster Keaton.

cinematek.be

3 EXPO LÁSZLÓ MOHOLY-NAGY

29/1 tot 1/5, Gemeente-museum Den Haag

Wat potlood is voor een tekenaar, is licht voor de Hongaarse kunstenaar László Moholy-Nagy – spreek uit: ‘moholie nodjz’. Gemeentemuseum Den Haag toont zijn nalatenschap in schilderijen, foto’s, films en theaterdecors.

gemeentemuseum.nl

4 PODIUM ELVIS PEETERS. DE SFEER VAN GROTE DAGEN

4/2, De Werf, Brugge

‘I wanna be me, I am a poseur, no more heroes, do it yourself.’ Elvis Peeters gaat op in De sfeer van grote dagen met een literair concert van beelden, attitudes en muziek.

dewerf.be

5 CONCERT SILVER JUNKIE. STREETS AND BOULEVARDS

3/2, Bozar, Brussel

Tom Waits, Tindersticks of Astor Piazzola: Silver Junkie, het alter ego van singer-songwriter Tino Biddeloo, weet zijn referenties te kiezen. In Bozar stelt hij zijn debuut Streets and Boulevards voor.

bozar.be

6 FOTOGRAFIE JULIAN SCHNABEL: POLAROIDS

Tot 27/3, Fotomuseum Den Haag

Schilder, fotograaf en regisseur Julian Schnabel hoste vier jaar lang rond met een koelkastgrote Polaroidcamera uit de seventies en portretteerde zijn leefwereld en vriendenkring – waartoe ook Christopher Walken, Lou Reed (foto) en Mickey Rourke (foto) behoren. Het verleden in het heden.

fotomuseumdenhaag.nl

7 FESTIVAL 25E GAY & LESBIAN FESTIVAL

3-12/2, Vendôme, Brussel

Het Gay & Lesbian Festival jubelt bij zijn 25e verjaardag met een nieuw programma kwaliteits-cinema over homo’s, lesbiennes, gender- en transidentiteit van Bahamas tot Hongkong. Met onder meer Bear City, Viola di Mare, Children of God en Amphetamine (foto)

fglb.org

8 FOTOGRAFIE JORDI SOCÕAS FOTOGRAFIA

Tot 26/2, Instituto Cervantes, Brussel

Fotojournalist Jordi Socías stond op de eerste rij tijdens de Spaanse overgang naar democratie en legde de evolutie vast in een reeks schijnbaar dagelijkse stadsbeelden en irreële situaties. Veertig jaar Spaanse cultuur in tachtig beelden. (Foto: Penelope Cruz)

bruselas.cervantes.es

9 FILM KEVIN SPACEY

Tot 24/2, Flagey, Brussel

‘And like that… he’s gone.’ Nu Kevin Spacey het ‘druk druk druk’ heeft als artistiek directeur van Londens Old Vic, brengt Flagey zijn hoogtepunten op het witte doek nog eens in herinnering. Staan op het programma: L.A. Confidential, The Usual Suspects, Midnight in the Garden of Good and Evil en zijn ondergewaardeerde regiedebuut Albino Alligator.

flagey.be

10 EXPO ANGRY. JONG EN RADICAAL

Tot 13/6, Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Het Nederlands Fotomuseum laat de jeugd van tegenwoordig zélf aan het woord over radicalisering onder jongeren met het fotografie- en nieuwe mediaproject ANGRY. Met onder meer Rineke Dijkstra, Willie Doherty, Joel Sternfeld en Jonas Staal.

a-n-g-r-y.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content