1 FILM ALLEMAGNIFIK

31/1, Styx, Brussel

Verheugt u, cinefielen, want voortaan kunt u elke laatste donderdag van de maand in Styx terecht voor een Duitse filmparel. First up: Josef von Sternbergs meesterwerk Der blaue Engel (foto: Marlene Dietrich) en het recente Wolke Neun. cnc-cinema.be

2 FILM CYCLUS BEIROET

30/3 tot 10/4, Cinematek, Brussel

Cinematek reist af naar het Parijs van het oosten. Les petites guerres, Once upon a time in Beirut of Welcome to Beirut: een portret in film van ‘de stad die weigert te verdwijnen’.

(Foto: Rabih Mroue en Catherine Deneuve in ‘Je Veux Voir’).

cinematek.be

3 FOTOGRAFIE LEA GOLDA-HOLTERMAN. ORTHODOX EROS

Tot 7/5, Galerie Pascal Polar + NKA* Photography, Brussel

Fotografe Lea Golda-Holterman, geboren in Haifa, neemt u mee opeen zoektocht doorheen Joodse symboliek, sensualiteit en de schilderkunst van Caravaggio en Vermeer. Een andere kijk op orthodoxe erotiek.

pascalpolar.be

4 CONCERT BETTYE LAVETTE

26/3, Handelsbeurs, Gent

Veertig jaar moest het ‘best bewaarde geheim van de soul’ op haar grote doorbraak wachten – en dat dat volledig onterecht was, bewees ze vorig jaar nog met het schitterende Interpretations – The British Rock Songbook. U begrijpt: tijd om uw schade in te halen!

handelsbeurs.be

5 EXPO JOAN MIRO. HET PALET VAN DE DICHTER

24/3 tot 19/6, ING Cultuurcentrum, Brussel

Honderdtwintig schilderijen, prenten, beeldhouwwerken en tekeningen die de Catalaan net voor de Tweede Wereldoorlog maakte, samen met de veelgeprezen Constellatiereeks. Het Palet van de Dichter toont de onvervalste poëet in Miró. (Foto: Het circuspaard) ing.be/art

6 FOTOGRAFIE ANTIPHOTOJOURNALISM

1/4 tot 8/6, Fotografiemuseum, Amsterdam

Foam zoomt in op de heropleving van de fotojournalistiek – of liever de antifotojournalistiek – onder fotografen als Mauro Andrizzi, Allan Sekula en Broomberg & Chanarin. Een groepsexpo over de nieuwe technieken, strategieën, werkwijzen en spelers van een doodverklaard genre. (Foto: Afterlife)

foam.org

7 FILM JAPAN-SQUARE

30/3 tot 3/4, Studio Skoop, Gent

Symbol, oftewel Cube op wasabi, Takashi Miikes Yatterman of het psychologische drama Sway: Japan-Square Filmfestival heeft voor zijn tweede editie weer een bont programma Japanse cinema klaarstaan. En als we nog één tip mogen geven: mis de expo van de vorig jaar naar Osaka verhuisde fotograaf Rob Walbers niet. (Foto: Paprika)

japan-square.be

8 PARTY DAILY DUBSTEP

1/4, Vooruit, Gent

Wobble wobble! Dubsteppers kunnen dit weekend in de Vooruit terecht, alwaar schoon volk als Emalkay, Nero (foto), Hijack en Alley Cat het beste van zichzelf geeft achter de draaitafel. Laat de subwoofers al maar warmlopen.

vooruit.be

9 FILM ANG LEE

30/3 tot 28/4, Cinematek, Brussel

Twee Gouden Beren, twee Gouden Leeuwen én een Oscar: Cinematek toont een volledige retrospectieve van de elf films van een van de meest gelauwerde filmmakers van de laatste twintig jaar. Met onder meer Hulk (foto), Brokeback Mountain, Lust, Caution en – een buitenkansje – zijn zelden vertoonde debuut Pushing Hands. cinematek.be

10 FESTIVAL COURTISANE FESTIVAL

30/3 tot 3/4, Vooruit, Sphinx, KASK Cinema, Film-Plateau, Gent

Mickey en Pluto zoals u ze nog nooit zag, de film Qu’il repose en révolte live begeleid door jazzgrootheid William Parker of een focus op avant-gardefilmer Robert Beavers: Courtisane toont voor de tiende keer avontuurlijke film, video en mediakunst. (Foto: Lonely, Robert Fenz).

courtisane.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content