Agenda : Za 25/12/2010 – vr 7/1/2011

Paul haalt de voorpagina! Op 13 november 1963 worden Paul en Ringo gespot bij het verlaten van de ABC Cinema in Plymouth. © GF ©THE DAILY MIRROR ARCHIVE/MIRRORPIX ©KOENRAAD TINEL

1 STRIPS WINTERTIME

Tot 16/1/2011, Galerie Champaka, Brussel

Ondergesneeuwde tuinen! Tintelende handen aan de kachel! Wintertenen! Cosey, Ever Meulen, Marvano, Joost Swarte en vele anderen tonen hun kijk op de magische periode der wintertijd.

galeriechampaka.com

2 FILM ARTHUR PENN

2/1 tot 6/2, Cinema Zuid, Antwerpen

‘This here’s Miss Bonnie Parker. I’m Clyde Barrow. We rob banks.’ In september van ons heengegaan: Arthur Penn, regisseur van onder meer The Left Handed Gun, Little Big Man en vooral Bonnie & Clyde (foto). Cinema Zuid betuigt de laatste eer met een retrospectieve.

cinemazuid.be

3 FILM SLAPSTICK & COMEDY

2/1 tot 25/2/2011, Cinematek, Brussel

Charles Chaplin (foto), Buster Keaton, Harold Lloyd, Laurel en Hardy (foto): Cinematek brengt een ode aan de clowns van de stille film. Een hilarisch stukje filmgeschiedenis.

cinematek.be

4 FILM DON BLUTH. FABELS EN AVONTUREN

25 tot 31/12, Flagey, Brussel

Flagey vult uw kerstnamiddagen met de fabels en avonturen van Don Bluth, regisseur van animatieklassiekers als An American Tail (foto), Thumbelina en All Dogs Go To Heaven – die u dan weer kent als Een verhaal met een staartje, Duimelijntje en Ook honden gaan naar de hemel.

flagey.be

5 EXPO KOENRAAD TINEL. FLANDRIA CATHOLICA

Tot 20/2/2011, Museum M, Leuven

‘De pastoors, het flamingantisme,de vlaggen, de scouts, de trommels en trompetten, de biechtstoelen: het moest allemaal loskomen.’ Koenraad Tinel evoceert het naoorlogse rooms-katholieke Vlaanderen van zijn jeugd in bijna tweehonderd gitzwarte inkttekeningen.

mleuven.be

6 FOTOGRAFIE PICTURES FOR LIFE

17/12 tot 16/1/2011, Fotomuseum, Antwerpen

Daan, Das Pop (foto), Gabriel Rios en zeven andere artiesten maakten foto’s van een speciale dag uit hun leven, fotograaf Jimmy Kets haalde elke muzikant nog eens voor zijn lens. Fotomuseum toont én veilt de gebundelde edities ten voordele van Music For Life.

fotomuseum.be

7 FILM HUMPHREY BOGART

1/1 tot 28/12, Cinematek, Brussel

Mocht u zich afvragen waar wij de komende twee maanden zoal rondhangen: Cinematek serveert veertig films van Bogie – van Casablanca over To Have and Have Not tot In a Lonely Place. Daar willen we er geen enkele van missen. ‘Here’s looking at you, kid!’

cinematek.be

8 FOTOGRAFIE BEATLEMANIA

Tot 30/1/2011, V!P’s International Art Galleries, Rotterdam en Amsterdam

46 jaar na hun rondvaartje door de grachten, haalt V!P’s de Fab Four opnieuw naar Nederland – zij het dan in print. Een blik vanuit het oog van de Beatlemaniastorm in honderd foto’s.

vipsart.nl

9 PARTY POPLIFE + BEATS OF LOVE

31/12, Vooruit, Gent

Naar goede gewoonte kunt u voor oudejaar weer terecht in de Vooruit voor de elektro boom-boom van Beats of Love óf het Lumière Particulière van Poplife. Waar is dat feestje?

vooruit.be

10 PARTY CAFE AU LAIT & CAFE CAPITAL NYE PARTY

31/12, Petrol, Antwerpen

De resident-dj’s van Café au Lait en Café Capital wuiven het jaar uit en nodigen u uit voor een laatste portie luuuve’n’music. Alors on danse? (Foto: Dj Guy-Ohm)

petrolclub.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content