1. EXPO ROCK POSTER EXPO

30/9 tot 2/10, Het Depot, Leuven

Het Depot toont de grafische pareltjes van vier internationale posterartiesten. De schoonste concertaffiches van Sonic Youth, Ween, Iron & Wine en vele anderen.

hetdepot.be

2. PODIUM YOUR BROTHER, REMEMBER?

28/9-1/10, Stuk, Leuven

Mag u met stip aanduiden in het tweedaagse programma van Stuk Start!: Your Brother, Remember? Twintig jaar na zijn kindertijd speelt Zachary Oberzan met zijn broer opnieuw de films van hun jeugd na. Een tragisch familieverhaal in scènes uit Kickboxer en Faces of Death.

stuk.be

3. FILM BRUTTI, SPORCHI E CATTIVI?

Tot 23/10, Cinema Nova, Brussel

Cinema Nova biedt een blik achter de schermen van het politieke bedrijf in Berlusconiland. Een parallel universum waarin politiek grenst aan absurde komedie en sciencefiction, met onder meer Elio Petri’s Todo Modo, Gandini’s Videocracy (foto) en een focus op Roberto Nanni.

nova-cinema.org

4. FESTIVAL PLAY 2011

30/9-1/10, Muziekodroom, Hasselt

SX, Balthazar, Yuko, Teddiedrum, Shindu, Ed Rush (foto), Moonlight Matters, Willow, Hazard en vele anderen: Play Festival zet twee dagen lang de meest veelbelovende bands en dj’s van de Lage Landen in de etalage.

playfestival.be

5. FESTIVAL TODAYSART FESTIVAL 2011

29/9-1/10, Brussel

Het Haagse kunstenfestival-concept TodaysArt breidt uit naar Brussel. Blik op het creatieve klimaat van vandaag doorheen heel de hoofdstad.

(Foto: 3D muziekperformance van Murcof & AntiVJ’s Simon Geilfus).

todaysart.org.be

6. FESTIVAL INDIE’D

24/9, Zaal Diezie, Roeselare

Indie’d mixt voor de derde keer dj’s met bands, jong talent met gevestigde namen, lokale groepen met internationale artiesten. Prijken onder meer op de affiche: Teddiedrum (foto), Psycho 44, We Are Prostitutes en Hector & Nate. Een indoor staartje aan de festivalzomer. indied.be

7. PODIUM SIDI LARBI CHERKAOUI: EASTMAN

28/9 tot 8/10, deSingel, Antwerpen

Choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui daalt af in het universum van de visionaire Japanse striptekenaar Osamu Tezuka. Een hulde aan de tekeningen én de menselijkheid van de god van de manga.

desingel.be

8. EXPO POSTMODERNISM: STYLE & SUBVERSION 1970-1990

24/9 tot 15/1/2012, V&A Gallery, Londen

Van Grace Jones’ constructivistische Maternity Dress tot Ron Arads deconstruerende Concrete Stereo: V&A onderzoekt waar het postmodernisme vandaan komt en wat het betekent.

vam.ac.uk

9. EXPO MIKE KELLEY: EXPLODED FORTRESS OF SOLITUDE

Tot 22/10, Gagosian Gallery, Londen

Kunstenaar Mike Kelley breit een nieuw hoofdstuk aan zijn lichtjes obsessieve reeks over Kandor, de geboorteplaats van – jazeker – Superman. Of hoe je een tweedimensionale stripwereld in 3D-sculpturen kan vertalen. (Foto: Kandor 16, 2011)

gagosian.com

10. CONCERT SHABAZZ PALACES

28/9,

AB, Brussel

Samen met Tyler, The Creator wellicht de hiphopdoorbraak van het jaar: Shabazz Palaces, u in een ver verleden misschien bekend van het excellente Digable Planets. ‘If you talk about it / It’s a show / But if you move about it / It’s a go.’

abconcerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content