1 CONCERT DEPECHE MODE

23/1, Sportpaleis, Antwerpen

‘Schitterende opbouw, meeslepende performance, indrukwekkend concert – dit maakte onze hele dag goed’, schreef Onze Festivalman over Depeche Mode op Werchter Classic. Uw Personal Jezus probeert het nog eens in het Sportpaleis. sportpaleis.be

2 STRIPS ANGOULÊME

28-31/1, Angoulême

Juicht, Lustige Lezers, want Angoulême komt er weer aan. Het Festival International de la Bande Dessinée trekt zich op gang met expo’s van Blutch en Fabrice Neaud (foto), een reeks cartoon-concerten én de blijde aanwezigheid van Bilal.

bdangouleme.com

3 FOTOGRAFIE E19/AFRIT 15+16

Tot 7/2, Bredaphoto, Breda

Bredaphoto kijkt de grens over en nodigt vier jonge Belgische fotografen uit voor het handig getitelde E19/afrit 15+16. Weet je meteen hoe je daar met de wagen moet geraken. Foto: Christoph, Isabelle Pateer. bredaphoto.com

4 EXPO DON’T WORRY, BE HAPPY

22/1 tot 7/3, Showroom MAMA, Rotterdam

Somewhere over the rainbow… Veertien kunstenaars onderzoeken de regenboog als symbool – van de regenboogvlag van de Jehova’s tot de Rainbow Nation Zuid-Afrika – en komen tot de vaststelling dat er wel degelijk een donker randje aan zit. Foto: AIDS-3D, No Fear, 2008.

showroommama.nl

5 CONCERT DEZ MONA

28/1, Stuk, Leuven

Denk Antony and the Johnsons, denk Nick Cave, denk Nina Simone, denk Gavin Friday. Dé Belgische plaat van 2009 maakten ze al, benieuwd of ze daar ook hét concert van 2010 aan kunnen toevoegen.

stuk.be

6 FILM KINO CLIMATES

29/1 tot 4/2, Cinema Nova, Brussel

Cinema Nova countert de crisis bij de onafhankelijke bioscopen en gaat met Kino Climates na hoe indiecinema’s er in het buitenland uitzien, gekoppeld aan een reeks screenings en performances. Halt Kino Climate Change Now!

nova-cinema.org

7 FILM FILMFESTIVAL ROTTERDAM

27/1 tot 7/2, Rotterdam

Een focus op Afrika, een retrospectieve van de Koreaanse Japanner Sai Yoichi (foto: Kamui Gaiden) en een frisse reeks filmcompetities: het grootste filmfestival van Nederland brengt de wereld opnieuw naar Rotterdam.

filmfestivalrotterdam.com

8 EXPO CHRIS OFILI

27/1 to 16/5, Tate Britain, Londen

Ooit omkranste hij de Heilige Maagd met uit porno-bladen geknipte vagijnen – foei, Chris! – nu exposeert de Brits-Nigeriaanse kunstenaar in Tate. Zimbabwaanse rotsschilderingen, blaxploitation, comics en hiphopiconen: welkom in de wereld van Chris Ofili. Foto: The Raising Of Lazarus, 2007

tate.org.uk

9 FESTIVAL VIRUS FESTIVAL

28/1 tot 13/2, De Spil, Roeselare

Verkiest u barokmuziek en tango van La Chimera, circus en dans van Shift of klassiek en pop van Jóhann Jóhannsson? De Spil mikt met het multidisciplinaire Virus Festival voluit op cross-over en fusie. Foto: ‘Three Spells’ dans van Damien Jalet, muziek van Christian Fennesz.

despil.be

10 CONCERT AN EVENING OF SPOKEN WORD WITH HENRY ROLLINS

24/1, NTGent, Gent; 25/1, AB, Brussel

Obama heeft in de VS de verkiezingen gewonnen, een betaalbare ziekteverzekering is er in zicht en de huizenmarkt kruipt er ook al uit een diep dal. Benieuwd waar Henry Rollins het deze keer dan wél over zal hebben.

ntgent.be

abconcerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content