1CONCERT NNEKA

24/8, Openlucht-theater Rivierenhof, Deurne

Het Rivierenhof maakt zich op voor een opzwepende mengelmoes van soul, hiphop, reggae, funk en afrobeat. Gnarls Barkley en Selah Sue zijn fan, nu u nog. Een dame die even mooi klinkt als ze eruitziet.

openluchttheater.be

3EXPO FNAC FOTOMARATHON

Nog tot 31/8, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Louvain-La-Neuve en Luik.

Het doek valt over de Fnac Fotomarathon. Hiernaast ziet u de laatste – maar zoals het spreekwoord het wil: niet de minste – winnaar: Martin Tony en Calvi Benoît ver- overden de categorie Musical. Ook in de Fnacvestigingen zal u zich moeten haasten om de gelauwerde stills te bewonderen.

fnac.be knackfocus.be

4EXPO TRACEY EMIN: LOVE IS WHAT YOU WANT

Tot 29/8, Hayward Gallery, Londen

Gaat zijn laatste week in: Love Is What You Want, de overzichtstentoonstelling van de vooraanstaande Britse kunstenares Tracey Emin. Schilderijen, foto’s, textiel, beelden en video, nu eens extreem persoonlijk, dan weer speels grappig, soms seksueel provocerend, soms eerlijk schoon.

southbankcentre.co.uk

2MUSICAL WE WILL ROCK YOU

Vanaf 25/8, Stadsschouwburg, Antwerpen

Boem, boem, klap! Boem, boem, klap! We Will Rock You, de musical opgetrokken rond 25 nummers van Queen, komt nu ook naar ons land in een Nederlandstalige versie.

stadsschouwburgantwerpen.be

5EXPO JOHN STEZAKER

Tot 11/9, Mudam, Luxemburg ‘Ik vind de beelden niet. De beelden vinden mij.’ Mudam zoomt in op het werk van de Britse kunstenaar John Stezaker, bekend om zijn collages van gevonden postkaarten, filmstills en reclamebeelden.

mudam.lu

7EXPO GOVERNMENT ART COLLECTION

Tot 4/9, Whitechapel Gallery, Londen

Van een 16e-eeuws portret van Queen Elisabeth I uit het Ministry of Justice tot Derek Boushiers popartwerk I Wonder What My Heroes Think of The Space Race uit de Britse ambassade in Moskou: Whitechapel toont een selectie uit de meer dan vierhonderd werken die de Government Art Collection de voorbije honderd jaar verzamelde ter promotie van ’s lands kunstenaars. (Foto: Bob and Roberta Smith, Peas Are The New Beans) whitechapelgallery.org

8FESTIVAL PLEINOPENAIR

Tot 27/8, Kanaalzone, Brussel

Het concept: PleinOPENair poot drie weekends lang een filmscherm neer op een welgekozen openluchtlocatie in Brussel om het vastgoedbeleid aan de kaak te stellen én het potentieel van ruimte in de stad te laten zien. Voor editie 2011 stellen ze een film- en activiteitenprogramma samen in de ‘veryupte’ kanaalbuurt. Met onder meer Do The Right Thing (foto) en S.W.A.N.

nova- cinema.org

6

FOTOGRAFIE/EXPO & BOEK

ME, MYSELF AND I. CHI PENG

Tot 25/9, Groninger Museum

Het Groninger Museum haalt Chi Peng, een van China’s bekendste fotokunstenaars, naar Nederland voor een eerste retrospectieve. Een expo over eenzaamheid, optimisme, homoseksualiteit en onzekerheid van een Chinese dertiger, opgegroeid in een land van éénkindpolitiek en ongebreidelde economische vooruitgang. Goed om weten: Chi Pengs belangrijkste werken van 2003 tot 2010 werden door Hatje Cantz te boek gesteld. Foto: Why Should I Love You?

groningermuseum.nl

9EXPO CINECITTA SHOWS OFF

Tot 30/11, Cinecittà, Rome

Altijd al eens door de straten van Gangs of New York (foto) willen lopen? De jurk van Anita Ekberg in La Dolce Vita van dichtbij willen zien? Of op de set van HBO’s Rome willen staan? Cinecittà Si Mostra – Cinecittà Shows Off – stelt het rijke verleden van de Romeinse filmstudio’s tentoon.

cinecittastudios.it

10FESTIVAL FEEËRIEËN

22-26/8, Warandepark, Brussel

Een op maat gemaakt menu voor muzikale fijnproevers en outdoor cocooners, gratis in het Warandepark: Feeërieën houdt ook deze zomer vast aan zijn formule. Met onder meer Timber Timbre, Imany en Hannah Peel (foto).

abconcerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content