Agenda : Za 2/04 – Vr 8/04

1

1. FESTIVAL BERLINAIRE

8-9/4,

Vooruit, Gent

Als ú niet in Berlijn geraakt, brengt de Vooruit Berlijn naar u. Meer bepaald in de gedaante van Berlinaire, een tweedaags festival voor wie zich door het onbekende wil laten overdonderen. De Duitse underground in muziek, beeldende kunst en film. (Foto: Teddiedrum) vooruit.be

2. FOTOGRAFIE BOB MARLEY & THE GOLDEN AGE OF REGGAE

7/4 tot 15/5, Proud Gallery, Londen

Bij de dertigste verjaardag van Bob Marleys dood staat Proud Gallery stil bij de Gouden Periode van de Reggae midden jaren 70. Een visuele herinnering van fotografe Kim Gottlieb-Walker aan de generatie van Peter Tosh, Bunny Wailer, Toots Hibbert, Burning Spear, Lee Scratch Perry en uiteraard Marley zelve. proud.co.uk

3. EXPO FREDERIC CHAUBIN. COSMIC COMMUNIST CONSTRUCTIONS PHOTOGRAPHED

1/4 tot 31/5, Taschen Gallery, Brussel

Nergens is het verval van het Sovjetsysteem zo duidelijk als in de architecturale wildgroei van stijlen tussen de jaren 70 en 90, aldus fotograaf Frédéric Chaubin. Om zijn statement kracht bij te zetten, fotografeerde hij negentig gebouwen in veertien voormalige Sovjetrepublieken uit die tijd. Taschen Gallery toont er twintig.

taschen.com

4. FOTOGRAFIE TASTE MY PHOTOS

Tot 17/4, Noorderlicht Fotogalerie, Groningen

Negen fotografen verkennen de grenzen tussen documentaire fotografie en beeldende kunst. Een pleidooi voor de diepgang van de trage blik.

noorderlicht.com

5. FILM JONGE FILMFANS: THE GOLD RUSH

3/4, Flagey Studio 5, Brussel

Cinematek serveert de jongsten een stukje iconische filmgeschiedenis met Chaplins niets minder dan fantastische The Gold Rush. Twee vorken en twee broodjes zullen er achteraf nooit nog hetzelfde uitzien.

flagey.be

6. CONCERT DUM DUM GIRLS

7/4, Vooruit, Gent

‘Bhang Bhang, I’m a Burnout!’ Wellicht de hipste all girl indieband die u deze week kunt bewonderen: Dum Dum Girls, oftewel een mix van The Ramones, The Ronettes en The Raveonettes.

vooruit.be

7. EVENT 5E NACHT VAN DE POËZIE

2/4, Vooruit, Gent

‘Al die Nachten in Vlaanderen waren een gigantisch drama, en toch had het wel wat’, aldus Tom Lanoye. Na zevenentwintig jaar terug van weggeweest: de legendarische Nacht van de Poëzie. Met onder meer Michael Horovitz, Remco Campert en Ramsey Nasr. vooruit.be

8. EVENT FEEST IN HET PALEIS

3/4, Bozar, Brussel

Knotsgekke westerns, romantiek van Franz Liszt of het circustheater van de Bladder Circus Company: Feest in het Paleis offreert u naar goede gewoonte een staalkaart van al wat de Bozar te bieden heeft. (Foto: Lucky Luke, les Dalton en cavale)

bozar.be

9. EXPO MANET. INVENTEUR DU MODERNE

5/4 tot 3/7, Musée d’Orsay, Parijs

Niet gewoon een retrospectieve van Edouard Manet, maar een verkenning van de historische context van zijn werk – van zijn romantische voorgangers tot de ontwikkelingen in de technologie van zijn tijd. Portret van de Man die de Moderne Kunst Uitvond. (Foto: Olympia, 1863)

musee-orsay.fr

10. CONCERT DOMINO #15

6-12/4, AB, Brussel

Voor de állerlaatste keer in de AB: het even avontuurlijke als legendarische Domino Festival. Komen alvast uitzwaaien: Battles, Belle & Sebastian, Agnes Obel, José González (foto) en een dertigtal anderen.

abconcerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content