Agenda: za 16/04 – vr 22/04

© STRANDZICHT MET BAADSTERS / GF©STEVEN DECROOS ©SABAM 2011

1. JAZZ MAAK & GUESTS

22/4, Flagey, Brussel

Trompettist Laurent Blondiau geeft met zijn accentrijke geesteskind Mâäk een Hongaars kantje aan zijn jazz – meteen goed voor een nieuwe Flagey Jazz Session. Smôökin’!

flagey.be

2. EXPO JEAN BRUSSELMANS

Tot 4/9, Mu.Zee Oostende

Mu.Zee belicht de avant-gardistische periode van Jean Brusselmans in de dertiger jaren, niet toevallig het decennium waarin hij zijn unieke stijl zocht en vond. Blik op het buitenbeentje van de Belgische schilderkunst.

west-vlaanderen.be

3. CONCERT ALBOROSIE + THE SHENGEN CLAN. REBELATION SOUND

17/4, Petrol, Antwerpen

Call Up Jah! De Italiaans-Jamaicaanse multi-instrumentalist Alborosie komt met zijn gevolg naar Petrol voor een feestje in de geest van Ras Tafari.

petrolclub.be

4. CONCERT J MASCIS

20/4, Trix, Antwerpen

‘There are no drums on it, either. Just one tambourine song, that’s it.’ Dinosaur Jr-frontman en stijltang-adept J Mascis houdt het opvallend sober op zijn jongsteling Several Shades of Why. In Trix stelt hij u de plaat voor.

trixonline.be

5. EVENT RECORD STORE DAY

16/4, diverse platen-winkels over het hele land

In-store-concerten van The Galacticos in Gigaswing, Zita Swoon in Music Mania of Broken Glass Heroes in Fatkat en exclusieve releases van een waslijst nationale en internationale artiesten: Record Store Day zet de onafhankelijke platenwinkel in de bloemetjes.

recordstoreday.be

6. PARTY MODKLUB

16/4, Muziekodroom, Hasselt

Hiphop, funk, breakbeats, jazz, disco, reggae en soul in de mix! Gastheer Mister Critical (foto) en genodigden DJ Grazzhoppa, Duvel en Ben45 serveren u alle ingrediënten voor een nieuwe Modklub. U wil op de guestlist? Kijk snel op pagina 6!

muziekodroom.be

7. EXPO STANLEY KUBRICK

Tot 31/7, Cinémathèque, Parijs

Na Gent haalt ook de Franse Cinémathèque ’s werelds uitgebreidste Kubrickexpo – bestaande uit een rist scenario’s, brieven, setfoto’s, researchdocumenten, kostuums en scenario’s – in huis. Backstage bij de halfgod en het enigma van de Amerikaanse cinema. (Foto: Malcolm McDowell, A Clockwork Orange)

cinematheque.fr

8. EXPO SYMPATHY FOR THE MACHINE

16/4 tot 28/5, Alley Gallery, Hasselt

Drie internationale streetartartiesten vinden elkaar in hun gezamenlijke voorliefde voor robots en de jaren 80. Old school in een hedendaags jasje.

alley.be

9. FILM JONGE FILMFANS: LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT

20/4, Cinematek, Brussel

Pijp? Check. Paraplu? Check. Flaphoed? Check. Goedbedoelende stuntel? Aanwezig! Cinematek stelt uw kinders voor aan mijnheer Hulot, Tati’s icoon van de komische film.

cinematek.be

10. CONCERT GZA

17/4, VK, Brussel

‘They want heat, I’ll give it to them burnt and crispy.’ Gary Grice, beter bekend als GZA, The Genius, dé lyricist van Wu-Tang Clan of de man achter het legendarische album Liquid Swords, komt nog eens naar ons land. Niet te missen voor de betere hiphopliefhebber.

vkconcerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content