1 FILM GIALLO

16/5 tot 6/6, Cinema Nova, Brussel

Nu Amer, het giallodebuut van filmers Cattet en Forzani, de ene internationale award na de andere binnenrijft, acht Cinema Nova de tijd rijp voor een introductie tot het genre. Een rist chef d’oeuvres uit de Italiaanse exploitation, gekneld tussen melodrama, gothic en sociale cinema. Foto: Blood And Black Lace. nova-cinema.be

2 MUZIEK GENTHOLOGY CONCERT

20-22/5, Charlatan, Roerkuip, Trashiq, Gent

Fotografencollectief Genthology bestaat vijf jaar en viert dat in stijl met een driedaags feest in Charlatan, Roerkuip en Trashiq. Tekenden alvast present: onder meer Waxdolls en Kapitan Korsakov. Foto: Jeroen De Pessemier van The Subs. genthology.be

3 EXPO PHILIPPE VAN SNICK

21/5 tot 29/8, Museum M, Leuven

Steeds dezelfde kleuren, steeds dezelfde vormen, en toch ook weer niet: Philippe Van Snick toont dat de schilderkunst meer is dan verf op een oppervlak, maar ook door de ruimte en de ervaring bepaald wordt. M serveert een overzicht van zijn oeuvre. Foto: Economie, 1984.

mleuven.be

4 FILM AGNES VARDA

19/5 tot 21/6,

Flagey, Brussel

Regisseuse Agnès Varda, de 82-jarige moemoe van de nouvelle vague, keert terug naar haar geboortestad Brussel voor een expo van haar foto’s en installatiewerk

in Galerie Obadia

én een filmcyclus

in Flagey die ze hoogstpersoonlijk komt inleiden.

Overzicht van haar carrière van Le bonheur tot Les plages d’Agnès.

flagey.be

5 FILM HADEWIJCH

14,15,16,20,22,23/5, Cinema Zuid, Antwerpen

‘Een passieverhaal over de dunne scheidslijn tussen geloof en waanzin’, schreef Onze Man over Hadewijch, Bruno Dumonts 21e-eeuwse bressoniaanse interpretatie van de gelijknamige mystica. Compromisloos en confronterend. cinemazuid.be

6 FILM CINEMA ESPANOL

Tot 18/6, Cinematek, Brussel

Cinematek gaf carte blanche aan Pere Portabella, de 81-jarige Catalaanse filmmaker, voor een hoogstpersoonlijk overzicht van de Cinema Español. De evolutie van de Spaanse cinema in twintig films, van Luis Buñuels Un chien andalou tot Pedro Aguilera’s La influencia. Foto: Mujeres al borde de un ataque de nervios.

cinematek.be

7 concert paul weller

17/5, AB,

Brussel

‘Een boze oude man willen zijn is belachelijk. Voor je het weet, eindig je als Johnny Rotten.’ De Mod-father, 52, komt in Brussel bewijzen dat hij positiever dan ooit in het leven staat.

abconcerts.be

8 CONCERT BALTHAZAR/ SUPERLIJM/ LUCY LOVE

15/5, Petrol, Antwerpen

Geen idee wat u ervan vindt, maar wij zijn al een dikke maand verslaafd aan Balthazars eersteling Applause, het slickste Belgische plaatje van het jaar. In Petrol laten ze zich bijstaan door Superlijm en de Deense hiphop-sensatie Lucy Love.

petrolclub.be

9 STRIPS MILES HYMAN – FRANCOIS SCHUITEN

Tot 27/5, Galerie Champaka, Brussel

De verzonnen droomsteden van François Schuiten of de überhip geïllustreerde stadsgidsen van New Yorkenaar Miles Hyman: Galerie Champaka focust op de band tussen strip en architectuur.

galeriechampaka.com

10 FOTOGRAFiE LIU BOLIN

Tot 20/7, Young Gallery, Brussel

Waar is Liu? Kunstenaar en fotograaf Liu Bolin, ook wel bekend als De Onzichtbare Man, toont zich een meester in de camouflage in Young Gallery.

younggallery-photo.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content