1 EXPO LIVE FOREVER:ELIZABETH PEYTON

Tot 21/3/10, Bonnefantenmuseum, Maastricht

Elizabeth Peyton doet een gooi naar het eeuwige leven met een reeks portretten uit de muziek, mode en literatuur. Overzicht van het werk van een ‘schilderes van het moderne leven’. Foto: Keith Richards.

bonnefanten.nl

2 FESTIVAL NEXT. INTERNATIONAL ARTS FESTIVAL

20/11 tot 5/12, Kortrijk, Rijsel, Doornik, Valenciennes

Jan Fabre, Tortoise, choreografe MegStuart en vele anderen proberen twee weken lang onze zuidwestelijke landsgrens te verleggen. Grensoverschrijdende beeldende kunst, theater, dans en muziek in Kortrijk, Doornik, Rijsel en Valenciennes. Foto: Javor Gardevs’ ‘Caligula’. nextfestival.eu

3 FESTIVAL CIMATICS 09

20-29/11, Brussel

Cimatics duikelt voor de zevende keer kunst, media, muziek en technologie op uit de Brusselse ondergrond. Culturele mash-up in onze hoofdstad.

cimatics.com

4 EXPO JAMES ENSOR

Tot 4/2/10, Musée Quai d’Orsay, Parijs

‘Een revolutie’ volgens Le Figaro, ‘Aanstellerig’ volgens Le Monde: de eerste retrospectieve van James Ensor in Parijs zorgt voor verdeelde reacties. Boek een retourtje Thalys en oordeel vooral zelf.

musee-orsay.fr

5 FILM FOCUS OP SHANGHAI

Tot 29/11, Cinema Zuid, Antwerpen

‘Shanghai, amai, amai’, zei Eddy Wally al over de stad die lang voor Hongkong hét filmproductiecentrum van China was. Cinema uit de jaren 20, 30 en 40 met onder meer Little Toys en Street Angel (foto). cinemazuid.be

6 CONCERT DEZ MONA & RUDY TROUVE

19/11, Arenberg, Antwerpen

‘De Belgische plaat van het jaar’, schreef Onze Man over Hilfe kommt van Dez Mona. Benieuwd of ze daar – na voorprogramma Rudy Trouvé – ook het Belgische Concert van het Jaar aan kunnen breien.

arenbergschouwburg.be

7 FOTOGRAFIE WE WANT MILES

Tot 17/1/10, Cité de la Musique, Parijs

Van de Birth of the Cool in East St-Louis tot zijn laatste adem in Santa Monica: We Want Miles stapt in de voetsporen van Miles Davis. De levensloop van de ‘Picasso of Jazz’ in onuitgegeven films, portretten, handgeschreven partituren en enkele van zijn trompetten.

cite-musique.fr

8 MUZIEK OORSMEER

14/11, Vlaamse Opera, Gent

Oorsmeer probeert de ukkies een muzikale smaak te schoppen met een internationaal muziekfestival voor kids van 3 tot 12. Met onder meer het kinderconcert van Sophie Agnel, Tom Waits volgens het radioKUKA-orkest en een interactief concert van Hussein Massimbi (foto).

vlaamseopera.be

9 FESTIVAL HET GROTE ONGEDULD

18/11, Campus VUB, Brussel

Alle eindwerken van alle afgestudeerden van alleBelgische filmscholen: Het Grote Ongeduld toont het filmtalent van morgen. hetgroteongeduld.be

10 FESTIVAL VOIX DE FEMMES

18-28/11, Flagey, Brussel / Zuiderpershuis, Antwerpen

Van Moorse blues met Malouma tot Braziliaanse polyfonie van Renata Rosa: muziekfestival Voix de Femmes laat – verrassing! – de stem horen van vrouwen over de hele wereld.

Foto: Oumou Sangare.

flagey.be

zuiderpershuis.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content