1. FOTOGRAFIE GLAMOUR OF THE GODS: HOLLYWOOD PORTRAITS

Tot 23/10, National Portrait Gallery, Londen

Het blijft een hypothese, maar toch: zonder de helpende hand van hun studiofotografen zouden Marilyn Monroe, Audrey Hepburn en Marlon Brandon (foto) nooit tot de tijdloze iconen zijn uitgegroeid die ze nu zijn. National Portrait Gallery serveert zeventig oldschool Hollywoodportretten en toont hoe fotografie Tinseltowns sterren hielp marketen.

npg.org.uk

2. EXPO FNAC FOTOMARATHON

Nog tot 31/8, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Louvain-La-Neuve en Luik.

De eindmeet is in zicht, maar de winnaar in de categorie ‘Science’ van de hand van Hélène Hoyois en Thibaut Gilquin willen we u toch ook niet onthouden. Bekijk op onze site én in zes Fnacvestigingen meer mooie amateurbeelden van Brussel als filmstad.

knackfocus.be

fnac.be

3. FILM FRIEDRICH WILHELM MURNAU

Tot 31/8, Cinematek, Brussel

Tot nader order onze favoriete Duitse expressionist: Friedrich Wilhelm Murnau, regisseur van meesterwerken als Nosferatu (foto), Der letzte Mann en Faust. Cinematek toont dat stille cinema niet oubollig hoeft te zijn.

cinematek.be

4. CONCERT MIDLAKE+THE BONY KING OF NOWHERE

14/8, Openluchttheater Rivierenhof, Deurne

De Texaanse herfstige folkrock van Midlake rug tegen rug met de melancholische prachtstem van The Bony King of Nowhere (foto) en de zijnen: wat ons betreft een van de topavonden in het Rivierenhof deze zomer.

openluchttheater.be

5. FILM PETER WATKINS CYCLUS

12/9, Cinema Arenberg, Brussel

Het lang verboden nucleaire drama The War Game, Punishment Park(foto) op de lijn tussen fictie en realiteit of de recente duik in de Franse geschiedenis La Commune: Ecran Total zoomt in op het werk van de Brit Peter Watkins, pionier van het docudrama.

arenberg.be

6. FOTOGRAFIE GENERATION DE L’AIR

Tot 25/9, Maison Européenne de la Photographie, Parijs

MEP brengt de generatie fotografen van de l’air in beeld, een driemaandelijks fotografiemagazine en showcase voor nieuw talent uit 2000. Met Jean-Luc Bertini, Denis Bourges, Emmanuelle Bousquet en anderen.

mep-fr.org

7. FOTOGRAFIE MADE IN HUNGARY

Tot 20/8, Michael Hoppen Gallery, Londen

Martin Munkácsi, André Kertész, Brassaï, László Moholy-Nagy, Robert Capa – eigenlijk Endre Ernó Friedmann – of Lucien ‘László Elkán’ Hervé: zelden zoveel accenten gezien in de namenreeks van een fotografie-expo. Michael Hoppen Gallery brengt hulde aan de Hongaarse lichting fotografen van de jaren 20 en 30.

michaelhoppengallery.com

8. CONCERT CARO EMERALD

20/8, Openluchttheater Rivierenhof, Deurne Na driedubbel platina in Nederland nu ook druk bezig om de rest van Europa te veroveren: Caro Emerald. Het Rivierenhof mag ze alvast proberen overtuigen met haar mix van forties ballroomjazz, filmische tango en aanstekelijke mambo.

openluchttheater.be

9. FESTIVAL PUKKELPOP

18-20/8, Kiewit

Fleet Foxes, James Blake, Battles, Anna Calvi, Smith Westerns, tUnE-YarDs, Twilight Singers, Jamie Woon, Tinie Tempah, Blonde Redhead, Lykke Li, The Horrors, Warpaint, Odd Future, Twin Shadow: de headliners mogen op deze Pukkelpop dan wat tegenvallen, er valt in Kiewit meer dan genoeg te snoepen.

pukkelpop.be

10. EVENT 50 YEARS OF THE BERLIN WALL. WALL OF SOUND/PROJECTION SCREEN

13/8, Berlijn

Bij de vijftigste verjaardag van de Berlijnse Muur – nu ja, verjaardag – trekt Wall of Sound naar voormalige muurlocaties voor een reeks films en installaties. Met Klaus Wiese, Depeche Mode en Rio Reiser (foto).

arsenal-berlin.de

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content