AGENDA: Za 12/03 – Vr 18/03

1

1 EVENT SOIREE GAINSBOURG. GITANES & JAZZ

12/3, Petrol, Antwerpen

Bij de 20e verjaardag van zijn dood steekt de jaarlijkse Soirée Gainsbourg een tandje bij. Een Edition Deluxe met literair programma, foodperformance en uiteraard une soirée de danse. Een ‘ Requiem pour un Con’ in stijl.

petrolclub.be

2 FOTOGRAFIE FRANCOISE HUGUIER: KOMMOUNALKA

Tot 3/4, Stieglitz19, Antwerpen

Vastbesloten het Sint-Petersburgse ‘kommounalka’ – een gemeenschappelijk flatgebouw – te documenteren, besloot de Franse fotografe Françoise Huguier er zélf een kamer te huren. De weerslag toont ze in een boek, een in Cannes gepresenteerde documentaire én een expo in Stieglitz19.

stieglitz19.be

3 EXPO TEENAGE MAGAZINES

11-23/3, Fotografiemuseum, Amsterdam

Vijfendertig fotografiestudenten van de Nederlandse Gerrit Rietveld Academie proberen de tijdsgeest van hun generatie te vatten in een reeks fictieve Teenage Magazines. Provocatief, poëtisch en intiem. foam.nl

4 FOTOGRAFIE ON-SET/OFF-SET

10/3 tot 19/5, Sofitel Le Louise, Brussel

Johnny Depp (foto), Sophie Marceau, Monica Bellucci, Woody Allen, Serge Gainsbourg en Jane Birkin, gefotografeerd door vier topfotografen op een on-bewaakt moment in Cannes. On-Set/Off-Set zoomt in op een reeks emblematische gezichten van de cinema.

sofitel.com

5 CONCERT THE BONY KING OF NOWHERE

12/3, Rataplan, Borgerhout; 13/3, Cactus Club, Brugge

‘Negen songs om u – of nog beter: dank u – tegen te zeggen’, zei Onze Man V.B. – nochtans niet bekend om zijn beleefde manieren – over The Bony King of Nowheres tweede plaat Eleonore. De cd-voorstelling in de AB is al uitverkocht, in Rataplan en Cactus Club kunt u er wel nog bij zijn.

rataplanvzw.be

cactusmusic.be

6 STRIPS JAVIER MARISCAL

18/3 tot 23/4, Galerie Champaka, Brussel

Javier Mariscal heeft meer te bieden dan de aaibare Cobi – de mascotte van Barcelona ’92 jawel. In Brussel stelt hij niet alleen de strip Chico & Rita voor – waarvan wij overigens vier exemplaren mogen weggeven, zie pagina 6, nú! – maar ook dertig onuitgegeven en hoogstpersoonlijke werken uit zijn Garririsuniversum.

galeriechampaka.com

7 CONCERT THE DECEMBERISTS

13/4, Trix, Antwerpen

The King Is Dead heet de zesde, door Peter Buck (R.E.M.) geproducete plaat van The Decemberists, en daar mag u gerust een verwijzing naar Morrissey in zien. Verder halen de Portlanders hun inspiratie bij Death Cab For Cutie en The Shins – mooie referenties, noemen wij dat.

trixonline.be

8 FILM HOMMAGE AAN ALAIN CORNEAU

Tot 24/4, Flagey, Brussel

Eind augustus van ons heengegaan: de 67-jarige Alain Corneau, regisseur van Le choix des armes (foto), Le nouveau monde en Crime d’amour en het soort man dat het grote publiek wist te bereiken zónder aan creativiteit en kwaliteit in te boeten. Flagey brengt een eresaluut.

flagey.be

9 JAZZ VILLARTE VOCAAL 10-12/3, Academiezaal, Sint-Truiden

Gregory Frateur, u welbekend van Dez Mona, mag het eerste Vlaamse vocaal jazz-festival cureren, en doet dat op geheel eigenzinnige wijze. Een alternatief programma met Youn Sun Nah (foto), Tape Cuts Tape, Blackie & The Oohoos en Stemmen op God, een ‘muzikale vertelling over gospel’ door Frateur zelve. villarte.eu

10 FOTOGRAFIE LONDON STREET PHOTOGRAPHY

Tot 4/9, Museum of London, Londen

Van door paarden voortgetrokken taxi’s in sepiakleuren tot digitale snapshots van 21e-eeuwse Londenaars in de winkelstraten: London Street Photography toont een metropool in eeuwig durende evolutie in meer dan tweehonderd straatbeelden.

museumoflondon.org.uk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content