agenda: za 11/12 – vr 17

1. EXPO BEST ART VINYL

Tot 31/1//2011,

Jonas Gallery, Brussel

Van Arcade Fires The Suburbs tot Yeasayers Odd Blood: Best Art Vinyl gaat op zoek naar de mooiste platenhoes van het jaar. De shortlist van vijftig hoesontwerpen kunt u in de Jonas Gallery aanschouwen zodat u zelf ook een gefundeerde stem kunt uitbrengen.

jonasgallery.com

2. FILM WELT AM DRAHT

17/12 en 19/12, Cinema Zuid, Antwerpen

Buitenkansje voor cinefielen: Cinema Zuid toont eenmalig de gerestaureerde versie van Welt Am Draht, Rainer Werner Fassbinders tweedelige sciencefictionfilm uit 1973 en een stevige inspiratiebron voor onder meer eXistenZ en The Matrix.

cinemazuid.be

3. EXPO PIERRICK SORIN

Tot 31/12, Aeroplastics Contemporary, Brussel

Na Centre Pompidou, Tate Modern en Museum Guggenheim komt het werk van de Franse toonaangevende videokunstenaar Pierrick Sorin nu ook naar ons land. C’est mignon, tout ça!

pierricksorin.

aeroplastics.net

4. FOTOGRAFIE TOKYO. SAMUEL BOLLENDORFF

Tot 15/1/2011, Le Petit Endroit, Parijs

Fotograaf Samuel Bollendorff liet zich opslorpen door de chaos en de kleuren van Tokio en kwam als een verliefde ziel weer buiten. Het Parijse Le Petit Endroit toont het resultaat van zijn coup de foudre – ook in boekvorm!

2e-bureau.com

5. EVENT KINO EYE #10. SPECTRAL ILLUSIONS

11-12/12, M HKA, Antwerpen

Voor zijn tiende editie zoomt Kino Eye, een tweedaags evenement rond visuele cultuur, in op de 19e-eeuwse fantasmagorieën. Een hedendaagse blik op een fijne combinatie van glasplaten, lichtprojectie, muziek en acteurs.

muhka.be

6. FILM SAMEDI D’ANIMA: EUGENIO 11/12, Flagey, Brussel

Maak kennis met Eugenio, een clown die niet meer lachen kan en door zijn circusvrienden dringend opgevrolijkt dient te worden. Een animatiefilm van Jean-Jacques Prunès voor wie eens wat ruimer wil gaan dan het Disney- en Pixargamma.

flagey.be

7. CONCERT TY SEGALL + BOSTON TEA PARTY + GURT GOATBUCK

17/12, 4AD, Diksmuide

Sixties garagerock van Ty Segall (foto) of de door Tim Vanhamel geproducete noisepop van Boston Tea Party: 4AD heeft weer bijzonder mooi snoepgoed voor u klaarstaan.

4ad.be

8. PARTY SOULWAXMAS 2010

11/12, Ethias Arena, Hasselt

De feestdagen: een tijd van gezellig samenzijn, warmte en pompende beats. Soulwaxmas offreert u een alternatieve eindejaarsdis met Paul Chambers, Erol Alkan, Busy Pictionary, Soulwax en 2ManyDJ’s.

pukkelpop.be

9. EXPO INFINITY LESSONS. TODD JAMES

Tot 29/1/2011, Alice Gallery, Brussel

Ergens tussen absurde cartoons, graffiti en schilderkunst in zit het werk van Todd James, kunstenaar uit de scene van de Beastie Boys. Alice Gallery haalt zijn jongste Infinity Lessons naar ons land.

alicebxl.com

10. EVENT 1984: FANTASIE OF WERKELIJKHEID?

Tot 11/12, Cinema Nova, Brussel

Google als digitale Big Brother, taalmanipulatie om de realiteit te verdraaien of de stortvloed van overinformatie: Cinema Nova gaat in op deze orwelliaanse tijden in film, debat en performance.

nova-cinema.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content