AGENDA : za 10/09-vr 16/09

1

1 CONCERT/FILM BLACKIE & THE OOHOOS PLAYS REPULSION

10/9, Trix, Antwerpen

Op vraag van het Amsterdamse Unheard Film Festival componeerde Blackie & The Oohoos een eigen soundtrack bij Polanski’s legendarische Repulsion. Meteen ook goed voor Trix’ eerste Cinematrix, een concertprogramma voor acts met een uitgesproken visuele kant.

trixonline.be

2 CONCERT CLOUD CONTROL

14/9, Botanique, Brussel

Na voorprogramma’s voor Local Natives, Temper Trap en Vampire Weekend probeert Cloud Control – zowat het hipste wat Australië te bieden heeft – het nu op eigen kracht. Schone harmonieën in een aanstekelijk indiepopjasje: meer hebben wij niet nodig om enthousiast te worden.

botanique.be

3 CONCERT/PARTY LOS NINOS: OUR HERO ALEXIS

10/9, Congresstation, Brussel

About Group, de nieuwe band van Alexis Taylor (foto) én een dj-set van de frontman van Hot Chip zelve, en dat allemaal in het fraaie Brusselse Congresstation: klinkt als een feest waar u hoort bij te zijn.

losninos.be

4 FESTIVAL LEFFINGELEUREN

16-18/9, Leffinge

Goose! Battles! Blood Red Shoes! Alpha Blondy! Selah Sue! Crystal Fighters! De traditionele afsluiter van het festivalseizoen is weer daar: tijd om u voor de allerlaatste keer in uw rubberlaarzen te wringen. (Foto: Ema)

leffingeleurenfestival.be

5 EXPO TOBY MOTT: UNREST

10/9 tot 8/10, Vegas Gallery, Londen

Kunstenaar Toby Mott ging aan de slag met koppen en foto’s van de Londense rellen in de Britse tabloids en verknipte en bewerkte ze volgens de nihilistische punkesthetiek van dertig jaar eerder. Anarchy in the UK!

vegasgallery.co.uk

6 EXPO QUAND PARIS ETAIT UNE FETE

15/9 tot 29/10, Galerie Catherine Houard, Parijs

Galerie Catherine Houard keert terug naar de hoogdagen van ‘La Ville Lumière’, de tijden van Jean Cocteau, de Russische Balletten en de art deco, in een reeks fantastische vintage publicitaire gravures. Een tijdsbeeld in 60 bij 40 centimeter. (Foto: Postzegel ‘Josephine Baker est aux Folies Bergères’, 1936, Michel Gyarmaty)

catherinehouard.com

7 EXPO

THE HOUSE OF ANNIE LENNOX

15/9 tot 26/2/2012, V&A, Londen

Podiumoutfits en accessoires, foto’s en persoonlijke spullen, interviews en muziekvideo’s, allemaal bijeengestouwd in één kamer. The House of Annie Lennox verkent het beeld en de artistieke visie van de zangeres van Eurythmics.

vam.ac.uk

8 FILM OFF-STREAM: MAKINO TAKASHI

14/9, Cinema Zuid, Antwerpen

Mogen wij u voorstellen: Makino Takashi, de voorhoede van de nieuwe generatie Japanse experimentele filmmakers. In Cinema Zuid presenteert hij vijf van zijn hallucinante kortfilms. (Foto: Still in Cosmos)

cinemazuid.be

9 EXPO ANTOINE BOUILLOT: LITTLE DID THEY KNOW

10/9 tot 29/10, Alice Gallery, Brussel

Een Guccizak met explosieven of een vergulde Tommigun: Alice Gallery haalt het werk van Antoine Bouillot in huis, beeldend kunstenaar, videoclipregisseur, muzikant en artdirector voor diverse modehuizen. Een humoristische kijk op de excessen van de luxewereld. (Foto: YSL)

alicebxl.com

10 EXPO DES JOUETS ET DES HOMMES

14/9 tot 23/1/2012, Grand Palais, Parijs

‘Le joujou est la première initiation à l’art.’ Charles Baudelaire indachtig, zette Grand Palais een reusachtige expo op over speelgoed en het belang ervan in een mensenleven. Spielerei van de oudheid tot nu. (Foto: Robot poussin, Yoneya Toys Co. Ltd (Japan), 1965)

rmn.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content