1 EXPO JOOST SWARTE

Tot 8/11, Grafisch Museum, Groningen

Grafisch Museum duikt in de wereld van Joost Swarte, striptekenaar, uitvinder van de klare lijn en wereldberoemd vormgever van affiches, boeken, pictogrammen, Swatchhorloges, inpakpapier, telefoonkaarten en postzegels. De kijk van Joost. Foto: illustratie voor ‘The New Yorker’.

www.grafischmuseum.nl

2 CONCERT KLAUS SCHULZE& LISA GERRARD

25/9, AB, Brussel

Elektronicapionier Klaus Schulze van Tangerine Dream en fee Lisa Gerrard (foto) van Dead Can Dance onder één dak: wat kunnen we daar nog aan toevoegen?

www.abconcerts.be

3 STRIPS SEXTIES

25/9 tot 3/1/10, Bozar, Brussel

Sexties zoomt in op het werk van Guido Crepax, Paul Cuvelier, Jean-Claude Forest en de betreurde Guy Peellaert, de heren die de strip uit de kinderhanden rukten en er een volwassen medium van maakten, vol rock, pop-art, cinema, literatuur en een vleugje erotiek. De sixties gestript. Illustratie: ‘Pravda, la survireuse’ van Guy Peellaert.

www.bozar.be

4 FOTOGRAFIE RICHARD PAK

Tot 11/10, Stieglitz19, Antwerpen

Bij gebrek aan een beter creëerde de Franse fotograafRichard Pak maar zijn eigen Amerika, een geïdealiseerd droomland met fictionele helden en imaginaire plaatsen. Het alledaagse leven in de American dream. O, say, can you see… Foto: ‘Heartbreak Ride’ uit de serie ‘Pursuit’.

www.stieglitz19.be

5 FOTOGRAFIE TWIGGY

Tot 21/3/10, National Portrait Gallery, Londen

Die ogen! Die wimpers! Dat zijlijntje! National Portrait Gallery wandelt door het leven van Twiggy, ons favoriete supermodel en het gezicht van Swinging London. Of zoals Bowie haar bezong: Twig the wonderkid.

www.npg.org.uk

6 FILM AMOS KOLLEK

23/9 tot 30/10,Flagey, Brussel

Woody Allen kan gerust zijn: met de Israëlische New Yorker Amos Kollek is de opvolging al verzekerd. Flagey toont zijn Queenie in Love, Bridget (foto) en de première van Restless, die Kollek persoonlijk komt inleiden. Mazzeltov!

www.flagey.be

7 muziek PLAY FESTIVAL

25-26/9,Hasselt

Van de wei de club in. Play Festival zet het clubseizoen in met een showcasefestival van het beste wat België te bieden heeft én de buitenlandse revelaties van het komende clubseizoen. Met onder meer Joan As Police Woman, Don Rimini, Ghinzu, Tomàn, Daily Bread (foto) en Vermin Twins.

www.playfes-tival.be

8 FOTOGRAFIE CONTROVERSES

24/9 tot 22/11, Botanique, Brussel

Van Benettons Kissing Nun (foto)tot Man Rays Black and White: fotografen zijn nooit vies geweest van wat controverse. Botanique geeft een overzicht van meer dan een eeuw opde gevoelige plaat. Controversy!

www.botanique.be

9 CONCERT DIRTY PROJECTORS

19/9, Botanique,Brussel

Denk TV On The Radio, denk Animal Collective, denk experimentele folkrock, en u moet ongeveer in de richting van Dirty Projectors zitten. Hun vijfde plaat Bitte Orca is net uit bij Domino, en de New Yorkers komen ze graag persoonlijk aan u voorstellen in de Botanique.

www.botanique.be

10 EVENT M OPENT

20/9, Museum M, Leuven

Juicht, vrienden-kunstminners, want ons land heeft er weer een museum bij. M, ontworpen door Stéphane Beel, doet in Leuven zijn deuren open in stijl met een expo omtrent Jan Vercruysse en de grote Rogier van der Weyden.

www.mleuven.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content