1. CONCERT MARTA GÓMEZ

21/1, Handelsbeurs, Gent

Colombiaanse cumbia en bambuco, Argentijnse zamba, Cubaanse son en Peruviaanse lando: singer-songwriter Marta Gómez brengt wat Zuid-Amerikaanse zon én muziek naar Gent in deze donkere wintermaanden.

handelsbeurs.be

2. FILM HONGAARSE CYCLUS: BUDAPEST

22/1 tot 15/2, Cinema Nova, Brussel

Kolorlokál, Városlakók, Saját Halál, Anyad! A Szunyogok (foto): geen idee wat het betekent, maar als we Cinema Nova mogen geloven, zijn het onvervalste pareltjes van de Hongaarse cinema. Met Egy Kettö Há! Budapest! waant u zich drie weken lang in de Stad der Vreemdelingen.

nova-cinema.be

3.FILM BOZARSUNDAYS. GOOD-MORNING: MODERN TIMES

18/1, Bozar, Brussel

Niets beter bij een croissant en vers geperst fruitsap dan een fijn filmpje. Bozar wenst u een goede zondagmorgen met Charlie Chaplins tijdloze klassieker Modern Times, de laatste stille film én de laatste keer dat Chaplin zijn gekke hoedje opzette.

bozar.be

4. JAZZ JAZZ FESTIVAL MARNI FLAGEY

21 tot 31/1, Marni/Flagey, Brussel

Tien dagen lang staat het Flageyplein in het teken van de swing. Van de big band van Flat Earth Society over de flamenco van het Chano Dominguez Quartet tot de fusion van UTZ, plus grote mijnheer Ray Charles (foto) op het witte doek: voor elke jazzcat wat wils.

flagey.be

theatremarni.com

5. CONCERT RADIO MODERN

17/18/1, Handelsbeurs, Gent

Altijd al eens willen jiven, swingen of lindy hoppen? Radio Modern leert u de hipste danspassen van de fifties op de tonen van Ray Gelato en een keur gebrylcreemde dj’s. Vergeet uw petticoat niet!

handelsbeurs.be

6. FESTIVAL FESTIVAL DE LIÈGE

21/1 tot 21/2, Luik

Een maand lang brandt de vurige stede met het theater, muziek en dans van het Festival de Liège, dat een stukje maatschappijreflectie op de bühne wil brengen. Met voorstellingen van onder meer Agamemnon (foto), Irak Diskurs, Missie en Negerin.

festivaldeliege.be

7. FESTIVAL 38e INTERNATIONAALFILM FESTIVAL ROTTERDAM

21/1 tot 1/2, Rotterdam

Het grootste filmfestival van Nederland trekt zich voor de 38e keer op gang en transformeert Rotterdam tien dagen lang in een vrijhaven van de zevende kunst. Met onder meer Danny Boyles Slumdog Millionaire, het Koreaanse The Chaser en Michael Imperioli’s The Hungry Ghosts.

filmfestivalrotterdam.be

8. FESTIVAL ISTANBUL EKSPRES

16/1 tot 24/1, Vooruit, Gent

All aboard the Istanbul Ekspres! De Vooruit neemt ons mee naar de Turkse metropool en melting pot van Oost en West, en brengt de muziek van de straten van de Gouden Hoorn – klassiek, folk, zigeunermuziek, pop, hardrock, hiphop en jazz – naar het Gentse podium.

vooruit.be

9. FOTOGRAFIE ROBERT CAPA -RETROSPECTIEF

32/1 tot 19/4,Joods Museum van België, Brussel

Eén man stond op de eerste rij bij zowel de Spaanse burgeroorlog, als de landing in Normandië, de gevechten in Indochina en de andere belangrijkste conflicten uit de eerste helft van de 20e eeuw: Robert Capa. Het Joods Museum brengt een retrospectieve van ’s werelds grootste oorlogsfotograaf.

Foto: Golfe-Juan, Frankrijk, augustus 1948. Pablo Picasso en zijn vrouw Françoise Gilot.

joodsmuseum.be

10. expo guy maddin keyhole project

Tot 27/2, Beursschouwburg, Brussel

Voor het Keyhole Project, een voorsmaakje op zijn nieuwe film, ging Canadees cultregisseur Guy Maddin stapels oude foto’s te lijf met schaar en lijm. Geen idee wat hij met de collages bedoelt, maar intrigerend zijn ze alvast wel. Knippen en plakken voor gevorderden.

nova-cinema.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content