1 FILM MAX OPHULS: VROUWENPORTRETTEN

Tot 31/1, Flagey, Brussel

Niemand die de vrouwelijke sekse mooier in beeld heeft gebracht dan regisseur/estheet Max Ophüls. Mocht de naam geen belletje doen rinkelen: met Lola Montès, The Reckless Moment en Madame de… (foto: Danielle Darrieux) geeft Flagey een introductie op de man én zijn vrouwbeeld.

flagey.be

2 FILM EIGENTIJDS ZWART-WIT

Tot 18/2, Flagey, Brussel

Awoert Technicolor, lang leve zwart-wit! Met hedendaagse klassiekers als Raging Bull, Stranger Than Paradise, Schindler’s List en Sin City(foto: Bruce Willis) bewijst Flagey dat black and white meer is dan nostalgie voor oude knarren met een lidkaart van de filmclub.

flagey.be

3 FILM PAUL NEWMAN

Tot 31/1, MuHKa, Antwerpen

Nog één keer brengt het MuHKa hulde aan onze overleden held Paul Newman. Van Cool Hand Luke over The Color of Money tot – misschien wel onze favoriet – Nobody’s Fool: ‘ The King of Cool’ in veertien films.

muhka.be

4 EXPO- PARTY CLUB KOREA

16/1, Bozar, Brussel

De tentoonstelling Boeddha’s glimlach sluit zijn deuren, en daar hoort een passende finissage bij. Leef u uit in de traditionele oosterse kunsten van de taekwondo, karaoke of Fotomaton of ga shaken op de deuntjes van DJ’s Surfing Leons en The Jelly Bellies. En Siddharta Gautama zag dat het goed was. Foto: ‘Dasepo Naughty Girls’ van Jae-yong Lee.

bozar.be

redbull.be

5 CONCERT DE NIEUWE SNAAR

10/1, AB, Brussel

Met Foor 11 licht De Nieuwe Snaar opnieuw een muzikaal-poëtisch tipje van de sluier van hun hoogstpersoonlijke wereld vol kleur, drukte, luide muziek en zottigheid. Oftewel: de B-kant van het leven.

abconcerts.be

6 EXPO MEER DAN WOORDEN

Tot 1/2, Museum van Elsene, Brussel

Waren Victor Hugo, Guillaume Apollinaire, William Burroughs, Roland Barthes en John Giorno (illustratie) niet meer dan grafische klunzen die wat in de marge van hun schriftje krabbelden of mochten ze zichzelf onvervalste dubbeltalenten noemen? Oordeel zelf of ’s werelds grootste schrijvers ook over enig tekentalent beschikten.

elsene.be

7 CONCERT GORKI

15/1, AB, Brussel

Bij een nieuwe plaat kan een livetour niet uitblijven, vinden ook Luc De Vos en de zijnen die net Voor Rijpere Jeugd op de mensheid loslieten. Mocht u zichzelf tot die categorie rekenen, aarzel dan niet om naar de AB af te zakken, alwaar Gorki zijn theatertournee aftrapt.

abconcerts.be

8 CONCERT BEN WEAVER

15/1, Handelsbeurs, Gent

Ergens in het niemandsland tussen Eels en Tom Waits woont singer-songwriter Ben Weaver, en wel in een wereld vol vogels, vreemdelingen in wachtrijen, telefoonhokjes en lege parkeergarages. In de Handelsbeurs komt hij uitgebreid verslag doen van zijn dagelijkse besognes. Zorg dat u erbij bent.

handelsbeurs.be

9 EXPO WIM DELVOYE

Tot 24/1, Galerie Rodolphe Janssen, Brussel

Pornografische Disneypersonages getatoeëerde varkenshuiden, middeleeuwse bulldozers en sadomasochistische nestkastjes – jawel, Wim Delvoye is weer in eigen land te bezichtigen. Mocht u niet weten wat pakweg een kakmachine is: parallel met de tentoonstelling brengt Galerie Rodolphe Janssen het boek Wim Delvoye for Dummies uit.

galerierodolphejanssen.be

10 FILM FUCK YOU: PORTRET VAN ZBIGNIEW KARKOWSKI

14/1, Bozar Studio, Brussel

Eerlijk? We hebben geen idee van wat we in het gezoem, gekraak en geruis van de Poolse halfgod van het bruitisme, moeten horen, maar fascinerend is het wel. De documentaire Fuck You volgt Karkowski tot in het hartje van de Chinese experimentele muziekwereld en brengt een nogal alternatieve visie op muziek in beeld.

bozar.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content