1. PODIUM ONTROEREND GOED: PERSONAL TRAGEDY

10-11/12, Stuk, Leuven

‘Opgepast: deze voorstelling bevat expliciete seksscènes.’ Ontroerend Goed duikt de darkroom in, en u bent de voyeur van dienst. Het spanningsveld tussen seksuele fantasie en fysieke realiteit, geïnspireerd door het leven en werk van Gerard Reve.

stuk.be

2. EXPO THAT’S OPERA!

Tot 31/3/09, Tour & Taxis, Brussel

Begeef u gracieus achter de schermen van onder meer Aida en Tosca in deze making of van ’s werelds grootste Italiaanse opera’s. De coulissen van tweehonderd jaar muziekgeschiedenis, in première tentoongesteld in Brussel.

thatsopera.com

3. FILMPRIJZEN EUROPEAN FILM AWARDS

6/12, Kopenhagen

Beginnen de Oscars pas na uw bedtijd? Probeer dan eens de European Film Awards in Kopenhagen, en zie live of onze eigenste Tuur Florizoone componist van het jaar wordt met zijn soundtrack voor Aanrijding in Moskou.

europeanfilmacademy.org

4. FILM NIEUWE KOREAANSE CINEMA

Tot 30/12, Filmmuseum (bis), Brussel

Dankzij prenten als Bin-Jip, The Host en Oldboy (foto) hebben liefhebbers van de betere film al lang begrepen dat er in de Koreaanse cinema spannende dingen gebeuren. Of hoe ‘Made in Korea’ tot een kwaliteitslabel is uitgegroeid en de reeks Nieuwe Koreaanse Cinema dus wel wat moois te bieden heeft.

filmarchief.be

5. CONCERT JAMIE LIDELL

6/12, Hallen van Schaarbeek, Brussel

White men can’t funk, dachten wij, tót bleekscheet Jamie Lidell – met nerdy brilletje – het tegendeel kwam bewijzen. Gaat heen en multiply!

halles.be

6.FILM PAUL NEWMAN

Tot 30/12, Filmmuseum (bis), Brussel

‘The King of Cool’ is niet meer. Het Filmmuseum brengt een laatste eresaluut aan Paul Newman met vertoningen van onder meer Cool Hand Luke, The Sting en The Color of Money. filmarchief.be

7. DANS DECEMBER DANCE

5-14/12, Concertgebouw, Brugge

Mocht het u ontgaan zijn: Montreal is net als Vlaanderen tot een epicentrum van de hedendaagse dans uitgegroeid. Reden genoeg voor dansfestival December Dance om een staalkaart te brengen van wat ook in de winter hot is in Canada. Foto: ‘Miniatures Unplugged’ van en door José Navas

decemberdance.be

8. FOTOGRAFIE EAMONN MCCABE: WRITERS’ ROOM

Tot 17/1/09, Madison, Londen

Portretfotograaf Eamonn McCabezocht schrijvers en dichters op in hun natuurlijke biotoopen legde ze voor krant The Guardian vast op de gevoelige plaat.De schoonheid van een zittend beroep.

madisonlondon.com

9. JAZZ OMAR SOSA

12/12, Handelsbeurs, Gent

De stranden van Cuba, de virtuositeit van Thelonious Monk, Afrikaanse ritmes en een occasionele flard Amerikaanse hiphop: jazzpianist Omar Sosa has got the whole world in his hands.

handelsbeurs.be

10. CONCERT THE ROOTS

7/12, AB, Brussel

If Mary drops my baby girl tonight, I would name her Rock-N-Roll.‘ De zes heren hiphoppers uit Philadelphia hebben een fantastische livereputatie, en in de AB komen ze die wat graag nog eens verdedigen.

abconcerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content