1 FILM FESTIVAL CINéMA MéDITERRANéEN

28/11 tot 5/12, Botanique, Brussel

Grote fan van de betere Albanese film? Altijd al eens willen weten hoe Tunesische cinema eruitziet? Het Festival Cinéma Méditerranéen dompelt de Brusselse Botanique onder in de zwoele mediterrane sfeer van Spanje tot Marokko.

cinemamed.be

2 BOEK AMERICA SWINGS

Nu uit, Taschen

Multiorgastische onderwijzeressen, polyamoureuze verpleegsters, biseksuele bejaarden: fotografe Naomi Harris legde de perverse kant van de Bible Belt vast op de gevoelige plaat. Partnerruil in het land van McCain, oftewel Amerika in de swinging noughties.

taschen.com

3 FOTOGRAFIE DAVID SEIDNER

Tot 1/2/09, Fondation Pierre Bergé – Yves Saint Laurent, Parijs

Yves Saint Laurent toont zijn bewondering voor David Seidner, de man die de look van zijn campagnes bepaalde en negen jaar geleden aan aids stierf. Naakten, portretten en orchideeën van een fotograaf die niet fotografeerde, maar etste met zijn camera.

fondation-pb-ysl.net

4 CONCERT INARA GEORGE & VAN DYKE PARKS

22/11, Handelsbeurs, Gent

Dromerige melodieën en wonderlijke arrangementen: de samenwerking tussen legendarisch songschrijver Van Dyke Parks en Inara George, de ene helft van the bird and the bee, is er een om te koesteren. Haast u erheen met lieflijke zachtheid.

handelsbeurs.be

5 EXPO EMIL NOLDE

Tot 19/1/09, Grand Palais, Parijs

Het Grand Palais brengt hulde aan Emil Nolde, pionier van het Duitse expressionisme en een van de grootste waterververs van de twintigste eeuw. Portret van een eenzaat in 160 schilderijen, houtsneden en tekeningen. Foto: Danseuses aux bougies.

grandpalais.fr

6 CONCERT TRIO VALORE

28/11, De Kreun, Kortrijk

Diepe Hammondgrooves, zware funk en naar de dansvloer mikkende souljazz: de drie klasbakken van Trio Valore – denk Booker. T, The Dap Kings en Paul Weller – willen úw zweet.

dekreun.be

7 PODIUM SPIEGEL 20 JAAR ULTIMA VEZ

25-26-29-30/11 KVS, Brussel

Wim Vandekeybus kijkt samen met negen dansersin de spiegel en blikt terug op twintig jaarUltima Vez.Een best of van twee decennia bewegingsleer.

kvs.be

8 EXPO DAMIáN ORTEGATot 9/2/09, Centre Pompidou, Parijs

Sinds hij in 2003 een Volkswagen Kever uit elkaar haalde en met touwtjes aan het plafond hing, is Damián Ortega uitgegroeid totde frontman van de nieuwe Mexicaanse kunstgarde. Centre Pompidou gaf hem carte blanche én een expozaal, en is net als u benieuwd wat Ortega ermee doet.

centrepompidou.fr

9 FESTIVAL CIMATICS FESTIVAL

27-29/11, diverse locaties, Brussel

Voor de zesde keer tast het Cimatics Festival de grenzen af tussen kunst, muziek, film en technologie. Niets minder dan een totaalspektakel, beloven de organisatoren, en wij geloven hen op hun woord.

cimatics.com

10 MUZIEK EVENT PLAY & PRODUCE

22/11, Vooruit, Gent

Everybody wants to be the DJ, endus pakt de Vooruit uit met eendag vol workshops, masterclasses en sofagesprekken voor de heren/dames knoppendraaiers onder jullie, in aanwezigheid van fijn volk als Ken Ishii, Styrofoam (foto), CJ Bolland en Jerboa.

Zie ook p. 20-25

playandproduce.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content