Hilde De Baerdemaeker Actrice (‘De Zaak Alzheimer’)

Ik ben dol op ‘ Absolutely Fabulous’ omdat de karakters nooit worden afgezwakt om ze aangenaam te maken, wat ze banaal zou maken. De sterkste momenten zijn die waarin Eddy verscheurd is tussen de liefde voor haar dochter en haar egoïsme. De driehoeksrelatie tussen Eddy, Patsy en de dochter Saffy is magistraal. De dochter Saffy die zegt: ‘I didn’t think they let people with drug convictions into America’, waarop de blonde Patsy antwoordt: ‘It’s not so much a conviction, darling. It’s more of a strong belief.’ Geef toe, hilarisch, toch? In Marokko roept Saffy plots: ‘That man just pinched me!’, waarop Patsy: ‘Don’t worry. He’s very old and obviously blind.’ Die haat tussen personages is onvertoond. Ook de grootmoeder slaagt erin de meest ongepaste zaken te zeggen op de meest ongepaste momenten. Tijdens een vermageringskuur zegt haar dochter Edina: ‘Deep down inside there is a thin person trying to get out’, waarop de ma antwoordt: ‘Just the one, dear?’

Die wijven nemen de Concorde naar New York om een passende deurklink te vinden voor hun huis, en stelen er dan één uit een museum. Krankzinniger kun je het niet bedenken. Ik heb alle dvd’s, en als ik ze opleg, is het steevast gieren. Ik heb trouwens met Jan Steen (docent aan het conservatorium) enkele afleveringen geanalyseerd, en op basis daarvan heb ik samen met Jits Van Belle Whiskey Wijf gemaakt, met personages die verre nichten zouden kunnen zijn van de AbFab-karakters. Een ontmoeting tussen die vier personages zou beslist uit de hand lopen, inclusief veel geïmproviseerd gekanker en gevloek. Britse vrouwen slagen er wonderwel in om keiharde humor te maken zoals in French and Saunders, AbFab, of Smack the Pony. Ik droom er dan ook van om, samen met Jits, een dergelijke serie te maken.

Het is een droom dat een zender als Canvas investeert in een compleet foute, wilde, vrouwelijke sitcom die tegen hoge snelheid voorbijraast. We maakten op eigen houtje al een pilootaflevering, maar dat zou maar een begin mogen zijn. Het ultieme doel is onze eigen AbFab, volkomen over the top, en hilarisch voor elke toeschouwer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content