5 offers you can’t refuse

WILLIAM SHAKESPEARE’S STAR WARS

via Firebox, ? 15.

U altijd al afgevraagd hoe Wicket W. Warrick zou klinken als iemand zijn eloquentie beter had weten te vatten? Deze door Shakespeare bewerkte versies van Star Wars geven u ongetwijfeld het antwoord. May the force be with thee!

FILMQUOTES ONTLEED

via PopChartLab, ? 23,50

Een film wordt er niet indrukwekkender op wanneer u hem tot op het bot fileert, een filmquote daarentegen…

DE COMPLETE HEIMAT

Lumière, dvd, ? 59,99.

Neue Kino-veteraan Edgar Reitz spendeerde dertig jaar van zijn leven aan dit filmfeuilleton over het fictieve, Duitse stadje Schabbach en zijn inwoners, goed voor 32 films en 60 uur cinema waarin naast familiale en romantische verzuchtingen ook de hele, moderne geschiedenis van Duitsland passeert, van de 19e-eeuwse hongersnoden over de Tweede Wereldoorlog tot de val van de Muur. Deze integrale box bevat de Heimat-trilogie (1984, 1992 & 2004), Heimat Fragments (2006), Die andere Heimat (2013), een documentaire, een interview met Reitz en een illustrerend boekje. Ganz toll!

THE ANDREI TARKOVSKY COLLECTION

Artificial Eye, dvd, ? 200.

De Rus Andrej Tarkovski maakte in zijn korte leven – hij overleed in 1986, op zijn 54e – amper zeven films, maar dat was genoeg om eeuwige roem te vergaren als een van de meest visionaire filmdichters. Bekijk zijn integrale oeuvre – Andrei Roeblev! Solaris! Stalker! – en u wordt geheid een ander mens.

JEAN GABIN COFFRET

Studio Canal, blu-ray, ? 39,99.

Weinig Franse acteurs die zo iconisch zijn en zoveel klassiekers op hun cv hebben als Jean Gabin. Vier van zijn grootste – La bête humaine, La grande illusion, Le jour se lève en Le quai des brumes – zijn nu verzameld, stuk voor stuk digitaal opgeboend, bien entendu.

LATE MIZOGUCHI – EIGHT FILMS 1951-1956

Eureka, blu-ray, ? 145.

Samen met Kurosawa en Ozu vormt Kenji Mizoguchi het keizerlijke triumviraat van de Japanse cinema. Acht meesterlijke bewijzen vindt u in deze prachtbox, gelardeerd met een 344 pagina’s tellend boekje met essays, stills én hommages door Tarkovski, Godard en andere bewonderaars.

MACBETH & OTHELLO

Orson Welles, Potemkine, blu-ray, ? 39,99.

Met Citizen Kane vond Orson Welles de cinema as we know it uit, maar ook daarna wist de filmtitaan zich de annalen in te beuken. Met de Shakespeare-adaptaties Macbeth (1948) en Othello (1952) bijvoorbeeld, nu gerestaureerd en royaal voorzien van extra’s. O, beware, my lord, of jealousy. It is the green-ey’d monster, which doth mock the meat it feeds on.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content