5 Entire History of You

Seizoen 1, aflevering 3

Kortweg Er valt veel te zeggen voor onwetendheid.

Premisse In de nabije toekomst heeft iedereen een grain achter zijn oor steken, een apparaatje waarmee elke herinnering haarscherp opnieuw kan afgespeeld worden. Ideaal voor introspectieve momenten of om discussies te beslechten, nogal confronterend voor wie wil achterhalen of zijn partner al dan niet is vreemdgegaan.

Goed om te weten Halverwege 2016 patenteerde Sony een intelligente contactlens die videobeelden kan maken, opslaan en afspelen.

Lieven Scheire: De eerste aflevering die ik zag, en ik was meteen verkocht. Entire History of You heeft ook precies wat ik verwacht van Black Mirror: het hoogtechnologische aspect stuwt de plot wel voort, maar is niet allesbepalend. Het is eigenlijk een kortfilm rond wantrouwen in een relatie, waar technologie hooguit een frisse toets aan geeft. Heel veel sciencefictionschrijvers maken de denkfout dat als iets zich in de toekomst afspeelt, dat ook betekent dat ons hele leven veranderd zal zijn. Black Mirror is eerder Het leven zoals het is, maar dan met een technologische twist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content