2012 In quotes

Stef Lernous

‘Fuck you! Cultuurhatende trollen!’ Stef Lernous van Abattoir Fermé is op dreef tijdens zijn openingsspeech van Het Theaterfestival.

‘Toen ze mijn naam afriepen, had ik het gevoel dat ik half Amerika hoorde zeggen: ‘Oh no. Come on… Her, again?” Meryl Streep neemt haar derde Oscar in ontvangst, voor haar rol als Margaret Thatcher in The Iron Lady.

‘Hij ziet eruit alsof hij beroemd zou moeten zijn. En wees gerust: Hollywood werkt eraan.’ Het Amerikaanse NY Magazine gaat bij de Amerikaanse release van De Rouille et d’os, in november, op stap met rising star Matthias Schoenaerts.

‘Twintig dollar per dag voor internet? En dan beschuldigen ze mij ervan dat ik een internationale crimineel ben.’ Generaal Aladeen, alias Sacha Baron Cohen, ontdekt in The Dictator de internettarieven van zijn hotel.

‘Kanker is saai.’ De laatste woorden van tv-dokter Gregory House, waarmee hij na 8 seizoenen afscheid nam van zijn publiek.

‘What do you want me to tell Romney? What? I can’t tell him to do that to himself…’ Clint Eastwood heeft ‘een momentje’ tijdens de Republikeinse conventie, waar hij een speech houdt tegen een lege stoel die president Obama moet symboliseren.

‘You’re going to give me one minute? One f***ing minute? I’ve been around since f***ing nineteen eighty f***ing eight and you’re going to give me one f***ing minute?’ Billie Joe Armstrong van Green Day heeft een momentje op het podium als blijkt dat het optreden van zijn groep wordt ingekort en ze maar één minuut meer over hebben. Een paar dagen later checkt Armstrong in in een afkickkliniek.

‘Ik ben zenuwachtig. Waag het niet!’ De Zuid-Koreaanse VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon krijgt zijn landgenoot Psy over de vloer, die hem uitdaagt om het Gangnam-dansje te tonen.

‘Nie zeivere, speile!’ Josse De Pauw vat in Raymond de essentie van zijn personage Raymond Goethals, én van het theater.

‘Plan B: als het niet lukt met deze zender, dan gaan we terug naar de VRT.’ Steven Van Herreweghe presenteert tijdens de openingsshow van VIER Plan B. Het lifestylemagazine is ondertussen zo goed als afgevoerd.

‘Matthias Schoenmakers blijft een voorbeeld voor de Belgische cinema.’ Minister van Cultuur Joke Schauvliege steekt de ploeg van Rundskop de ochtend na de Oscars op de radio een hart onder de riem.

‘Huilen, huilen, HUI-LEN.’ Freya Van den Bossche op Twitter, na de première van The Broken Circle Breakdown op het Filmfestival van Gent.

‘De echte ramp is dat Bloomingdale’s vandaag gesloten is. Waar moet een meid nog shoppen tijdens een orkaan?’ Actrice en Dynasty-ster Joan Collins (79) bewijst tijdens de New Yorkse doortocht van Sandy via Twitter dat ze nog steeds dicht bij de gewone mensen staat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content