Een popcultureel verantwoorde cadeaugids. Omdat u niet aan iederéén 25 van Adele cadeau kunt doen.

01 Mad Max Anthology ‘Oh what a day! what a lovely day!’

De vier Mad Max-films in één box. Vrijblijvende tip: maak er eigenhandig een special edition van door er een spuitbus eetbare zilveren taartspray bij te steken (Wilton Silver Color Mist, 5,80 euro), waarvan de verkoop explodeerde na Mad Max: Fury Road. Bekijk de film en u snapt waarom.

57,98 euro

02 Boardwalk Empire: The Complete Series Als u dan toch een dvd-box geeft…

… dan beter eentje die niet op Netflix staat. De volledige vijf seizoenen van het immer onderhoudende Boardwalk Empire, de veilige keuze onder de dvd-boxen dit jaar. Zesenvijftig uur Steve Buscemi Eyes: altijd fijn.

99,99 euro

03 Mariah Carey – Merry Christmas LP Geen grap.

U snapt niet waarom. Wij snappen niet waarom. Maar uw hipsterneefje gaat dit fantastisch vinden. All he wants for Christmas. Het zal wel iets postironisch zijn.

20,99 euro

04 Fallout 4 Pip-Boy Edition Blockbustergame van het jaar?

De special edition van het postapocalyptische actie/roleplayinggame, inclusief een replica van de in-game-Pip-Boy, waarmee u uw smartphone rond uw arm kunt dragen als tweede scherm. Fijn cadeau voor mensen die u verder geen sociaal leven toewenst.

129,98 euro

05 Gramovox Floating Record Vertical Turntable Dit is het vooraanzicht. Niet het bovenaanzicht.

In de reeks ‘dingen die u niet wist dat u wilde’: de verticale platenspeler. Toegegeven, er is werkelijk geen enkele reden om uw platen verticaal af te spelen, behalve dan dat het er belachelijk cool uitziet. Komt met een interne versterker en ingebouwde speakers.

372 euro, gramovox.com

06 Pasolini: Six Films (1968-1975) Misschien best niet aan de tante geven.

Geen betere tijd voor cinefiele volksverheffing dan de kerstperiode. Zes films uit Pier Luigi Pasolini’s beste periode in één box, inclusief Theorem, Medea en het veertig jaar later nog altijd verrassend controversiële Salò.

77 euro

07 Retron 5 Niet vergeten in uw cartridges te blazen.

Een universele retroconsole waar al uw cartridges voor Nintendo, Sega, MegaDrive, SuperNintendo, GameBoy en zes andere consoles in passen en die met hdmi netjes naar uw tv leidt. Voor wie weet dat er nooit betere spellen zijn gemaakt dan TheLegend of Zelda, Streets of Rage 3 en Super Mario Bros 3.

123 euro

08 Lego Star Wars Millennium Falcon Eindelijk weer verkrijgbaar.

‘ Papa zal het wel in elkaar steken, jongen.’

‘ Maar ik kan het zelf wel, pap…’

‘ Papa zal het wel in elkaar steken!’

149,99 euro

09 The Making of Stanley Kubrick’s 2001: A Space Odyssey ‘I can feel it. I can feel it. I can feel it.’

Van Star Wars tot Interstellar: geen enkele ruimtefilm ná 1968 die niet schatplichtig is aan Stanley Kubricks meesterwerk. Alweer 47 jaar oud, maar nog altijd hoe wij ons de toekomst voorstellen. Taschen levert een fantastisch vormgegeven making of af.

59,99 euro

10 Zilveren Beyoncé-confituurmes Bootylicious.

Van alle Beyoncé-gadgets het enige dat waarlijk flawless is. Als u nu denkt: ‘Huh? Een confituurmes?’ vraag dan aan uw kinderen om de pointe uit te leggen.

19,27 euro

11 Bruce Springsteen – The Ties That Bind: The River Collection Omdat uw vader altíjd blij is met Bruce.

Het originele dubbelalbum The River, een verzameling nummers die op de plank waren blijven liggen, een documentaire en een registratie van een liveconcert met The E Street Band uit 1980: The Ties That Bind is heel veel Bruce ten tijde van The River. Alleszins een beter cadeau dan aunion cardand awedding coat.

114 euro

12 Justified Season 1-6 Voor mensen die alle series al gezien hebben.

De beste serie die u niet gezien hebt. Liep dit jaar ten einde, maar verscheen bij ons nog niet op dvd. U zult het dus met import moeten doen: gelukkig is dat dezer dagen het televisionele equivalent van ‘Ik lees boeken enkel in de originele taal’.

93 euro

13 Een filmposter van Laurent Durieux De enige man die ons een affiche van Transformers kan laten kopen.

Een 44-jarige Brusselse tekenaar die zijn onofficiële filmaffiches al aan Steven Spielberg verkocht en lof oogstte van Francis Ford Coppola. En het beste: zijn prints zijn zowaar nog betaalbaar.

60-140 euro, retropolis.bigcartel.com

14 Hayao Miyazaki: The Collected Works Het enige voordeel aan zijn pensioen.

Het slechte nieuws: Hayao Miyazaki, het animatiegenie achter Ponyo, Spirited Away, Castle in the Sky en zoveel meer, is op pensioen. Het goede nieuws: dat maakt het wel een stuk makkelijker om ál zijn films te verzamelen. Enkel import.

201 euro

15 UE Roll Een waterdicht succes.

Een 360 gradenluidspreker die u aanstuurt via bluetooth – een externe speaker bij uw Spotify of Deezer dus, zo u wil. Het beste: de UE Roll is waterdicht en blijft droog in douche, bad, zwembad of zee. Geen idee waarom u muziek in de zee zou willen, maar soit, het kan.

129 euro

16 The Big Bad Book of Bill Murray Have a Murray Christmas!

Een kritische appreciatie van de acteur van Ghostbusters,Lost in Translation en elke Wes Anderson-film én de man die ooit de stem van Garfield insprak omdat hij dacht dat het een film van de Coen Brothers was. Te overhandigen met een deadpan gelaatsuitdrukking. Uiteraard.

22,99 euro

17 Shusaku Endo – Stilte Jazeker, een Japanse roman uit 1966.

Het verhaal van een Jezuïet in het zeventiende-eeuwse Japan. Maar vooral: het boek waarop Martin Scorsese Silence baseerde, een film die volgend jaar uitkomt. U geeft met andere woorden geen boek: u koopt culturele credibiliteit voor uzelf.

17,99 euro

18 The Rap Year Book Er is meer dan Kendrick.

Van Juicy tot In da Club: The Rap Year Book overloopt, bespreekt en analyseert de belangrijkste hiphopnummers van elk jaar sinds 1979. Weet u eindelijk waar C.R.E.A.M. voor staat in het Wu Tang-universum. Geen culinaire room, zo blijkt.

15,84 euro

19 Nerf Modulus Blaster CS-10 Want waarom ook niet?

Geen beter excuus dan een kind om speelgoed voor uzelf te kopen. Nerf, een bedrijf met aardig wat fans in Silicon Valley, levert deze Modulus af, een plastic geweer dat piepschuimdarts dertig meter ver schiet met de precisie van een paintballgeweer. U hebt dat voor niks nodig. Voor niks. Maar u wil het wel.

59,99 euro

20 BB-8 Droid De onofficiële mascotte van Star Wars: The Force Awakens.

Als u één ding koopt uit de eindeloze reeks The Force Awakens-merchandise die op ons afkomt, laat het dit zijn. Een droid ter grootte van een tennisbal, die u via uw smartphone kunt bedienen. Rondtotterende schattigheid voor in de living

140 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content