Geld stinkt (niet). Noch Peter Krause, noch Donald Sutherland konden het ‘Dallas voor de 21e eeuw’ redden.

1. Reeks: *** – 2. Reeks: **

1. Extra’s: ** – 2. Extra’s: **

(Walt Disney Home Entertainment)

Reeks. Er is leven na Six Feet Under. Deze maand komen er niet minder dan drie tv-series uit waarin een SFU-alumnus een centrale rol speelt: Dexter 3, met Michael C. Hall, True Blood, dat net als Six Feet Under geschreven werd door Alan Ball, en Dirty Sexy Money, waar Peter Krause in terechtkwam nadat hij roem vergaard had als NateFisher. Al moeten we erbij vertellen dat van de drie Dirty Sexy Money de minst succesvolle was: na deze twee seizoenen, die bij ons samen op de markt komen, werd de serie namelijk stopgezet.

Nochtans was Dirty Sexy Money niet slecht. Krause speelt een idealistische advocaat die na de dood van zijn vader diens job moet overnemen – dat moet bij de acteur bekend in de oren hebben geklonken – en tegen zijn zin de vertrouwenspersoon wordt van de rijkste familie van New York, de Darlings. Zo komt de wereldverbeteraar in een milieu waar geld geen enkel probleem is en raakt hij betrokken in alle intriges die rond de clan hangen, zoals de buitenechte-lijke relatie die rijzende politieke ster Patrick Darling heeft. Met een transseksueel.

Het mag duidelijk zijn uit bovenstaand voorbeeld dat Dirty Sexy Money niet bang is om af en toe over the top te gaan, maar wie een zak zout naast zich heeft , kan heel wat plezier beleven aan deze kruising tussen Gossip Girl en Brothers & Sisters. De dialogen sprankelen, de acteurs beleven zichtbaar plezier (vooral goede oude Donald Sutherland amuseert zich als de excentrieke Darling-patriarch) en de schrijvers weten de grens tussen tragedie en komedie meestal met succes te bewandelen. Door de schrijversstaking in 2007 werd het eerste seizoen echter al na 10 afleveringen afgebroken en toen Dirty Sexy Money terugkwam, bleken de Amerikaanse kijkers hun interesse te zijn verloren. De strijd tegen de stopzetting kwam de kwaliteit in reeks 2 niet ten goede en dat na 23 afleveringen uiteindelijk toch de hakbijl viel, zorgt ervoor dat enkele raadsels onopgelost blijven.

Extra’s. Gewiste scènes, bloopers, documentaires over de opnames, de kleding…

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content