Zesde editie van internationaal kinderfilmfestival

Filem’on vindt plaats van 28 oktober tot en met 4 november. Kinderen van 2 tot 15 jaar kunnen tijdens het festival genieten van een 80-tal films.

Van 28 oktober tot en met 4 november loopt de zesde editie van het internationale kinderfilmfestival Filem’on. Kinderen van 2 tot 15 jaar kunnen tijdens het festival genieten van een 80-tal films. Het aanbod is heel verscheiden: klassiekers, kort- en animatiefilm maar ook documentaires en niet-Europese film.

Het thema van deze editie is “beweging/dans en fiets”. De vertoningen vinden plaats in Cinematek, Adventure cinema, Cinema Nova bioscoop, Espace Delvaux, GC Ten Weyngaert, GC Everna en GC Pianofabriek.

Naast de klassieker Billy Elliot van Stephen Daldry en de bekendere dansfilm Rosas danst Rosas van het dansgezelschap van Anne Teresa De Keersmaeker, kan het publiek komen kijken naar de Brusselse avant-premieres van de in Berlijn bekroonde Nederlandse film Kauwboy van Boudewijn Koole, de langverwachte animatiefilm Lotte and the Moonstone Secret van de Letse regisseurs Heiki Ernits en Janno Põldma, Ice Dragon van Martin Högdahl en Het kind van de Gruffalo, het vervolg op Gruffalo, die vorig jaar een groot succes was in de bioscoopzalen.

Het internationale festival Filem’on programmeert ook niet-Europese film en films die in België alleen op het festival te zien zijn, zoals de Pools-Duits-Israëlische film Igor and the cranes’ journey van Evgeny Ruman, de Duitse film Clara und das geheimnis der bären (Clara and the Secret of the bears) van Tobias Ineichen, Rajan Khosa’s Gattu uit India of The trademark rooster paper van Maryam Milani uit Iran en de Equadoriaanse film En el nombra de la hija. Rajan Khosa regisseerde eerder de film Dance of the Wind die heel wat prijzen in de wacht sleepte. Igor and de cranes’ journey is een niet te missen Europese première.

Filem’on vertoont niet alleen film, maar organiseert ook workshops voor kinderen die willen proeven van animatie, beeld en geluid, filmmuziek. Voor de allerkleinsten is er eveneens artistieke cinema zoals Het kind van de Gruffalo en de kortfilmreeks 10, 11, 12 l’automne de Pougne. Het volledige programma en informatie over het internationale kinderfilmfestival is te vinden op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content