Youtube voegt 500 films van Paramount toe aan catalogus

Youtube heeft een deal gesloten met filmstudio Paramount Pictures om 500 films aan hun verhuurdienst toe te voegen. De deal komt middenin een juridisch geschil tussen de twee.

Youtube, dochteronderneming van Google, kondigde een overeenkomst aan met Paramount Pictures voor het gebruik van 500 films. De films zullen aangeboden worden op de verhuurdienst van de videowebsite.

Daarmee dikt Youtube zijn catalogus aan tot een aanbod van ruim 9000 films. Bij Youtube zijn ze enthousiast over de samenwerking: “Paramount Pictures is één van de grootste filmstudio’s ter wereld. We zijn dan ook blij om 500 films aan te bieden op Youtube en Google Play. Keerzijde van de medaille is dat de films momenteel enkel beschikbaar zullen zijn in de VS en Canada.

Rechtszaak

De deal tussen Youtube en Paramount komt op een uitzonderlijk moment. Youtube is namelijk verstrikt in een rechtszaak van een miljard dollar met Paramount-partner Viacom omtrent het schenden van het auteursrecht. Die rechtszaak dateert al van 2006 en werd aangespannen omdat Youtube afleveringen van ‘South Park’ en ‘The Daily Show’ aanbood.

Paramount is op vlak van samenwerking met Google een laatkomer. Youtube had al deals met Disney, Sony, Universal, Warner Bros en tientallen onafhankelijke filmstudio’s. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content