YouTube verhuurt meer dan 3000 Hollywood-films

© DR

YouTube is gestart met het online verhuren van recente Hollywood-films en klassiekers op zijn website.

De meest populaire videosite op het internet biedt vanaf nu meer dan 3000 mainstraimfilms te huur aan voor zijn gebruikers. Een mix van recente Hollywood-blockbusters, onafhankelijke en buitenlandse films kunnen door gebruikers gehuurd worden tegen een prijs van 99 dollarcent tot 3,99 dollar per film. De gemiddelde prijs bedraagt ongeveer 2,99 dollar.

Onder meer recente Oscarwinnaars ‘The King’s Speech’ en ‘Inception’ en klassiekers zoals ‘Scarface’, ‘Goodfellas’ en ‘To Kill A Mocking Bird’ zijn terug te vinden voor verhuur op het YouTube-kanaal. Daarnaast zullen ook enkele honderden films gratis te bekijken zijn. YouTube heeft voor dit nieuwe project een deal gesloten met de grote filmstudio’s zoals Warner Bros, Sony Pictures, Universal Pictures en Lions Gate Entertainment.

YouTubers moeten eerst hun account opwaarderen alvorens films te kunnen huren. Na het huren van een film krijgen ze 30 dagen tijd om de film te bekijken. Eens de gebruiker de film gestart heeft, krijgt hij 24 uren tijd om de film volledig te bekijken. Veel films zullen op YouTube op hetzelfde moment beschikbaar zijn als hun DVD release.

De nieuwe dienst is – voorlopig – enkel beschikbaar in de Verenigde Staten.

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content