Woody Allen opent Cannes

© © Olivier Vigerie - FIF (www.festival-cannes.com)

Zijn komedie ‘Midnight in Paris ‘zal de komende editie van het filmfestival in Cannes starten.

www.festival-cannes.com

www.telegraph.co.uk

‘Midnight in Paris’ gaat in première op de openingsdag van het 64ste filmfestival van Cannes. De film gaat over een familie die op zakenreis gaat naar Parijs. Een verloofd koppel komt tijdens die trip tot het besef dat sommige dromen en idealen simpelweg illusies zijn, een welbekend stokpaardje van Allen.

Allen heeft voor ‘Midnight in Paris’ een cast vol bekende koppen weten samen te stellen. Adrien Brody, Owen Wilson en Marion Cotillard zullen naast elkaar te zien zijn. De regisseur wist zelfs een presidentsvrouw te verleiden: de Franse Carla Bruni-Sarkozy maakt haar acteerdebuut in de rol van een museumdirectrice. Er deden heel wat geruchten de ronde over het optreden van de ‘First Lady’. Zo rapporteerde The Telegraph dan één bepaalde scène meer dan dertig keer opnieuw zou opgenomen zijn, omdat Bruni steeds weer recht in de lens keek. Allen heeft die geruchten altijd weerlegd, en Bruni geprezen voor haar professionaliteit.

Het festival start op 11 mei en loopt af op 22 mei.

Bekijk het bewijs dat Bruni wel degelijk meespeelt:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content