Wolf van Wall Street mag Kenia niet binnen

De Keniaanse overheid heeft de vertoning in het Oost-Afrikaanse land van Martin Scorsese jongste film, ‘The Wolf of Wall Street’, verboden. ‘De Keniaanse bevolking beter dan dit’, klinkt het.

De Keniaanse overheid heeft de vertoning in het Oost-Afrikaanse land van Martin Scorsese jongste film, “The Wolf of Wall Street”, verboden.

Volgens de Kenya Film Classification Board “verdient de Keniaanse bevolking beter dan dit”. Wat “The Wolf” volgens de filmkeuring in Nairobi precies aan te wrijven valt, meldde de KFCB niet. De gangbare kritiek op Scorseses prent is: te veel sekssscènes en veel te veel vierletterwoorden (506 maal fuck, een wereldrecord voor een speelfilm).

Voor zijn rol als misdadig investeringsbankier Jordan Belfort heeft Hollywoodster Leonardo DiCaprio, ondanks de vele fucks en het Keniaanse veto, al een Golden Globe gewonnen en voor een Oscar genomineerd. De film bracht tot dusver wereldwijd 118 miljoen dollar in het laatje, ondanks eerder vertoningsverbod in enkele Aziatische en Arabische landen. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content