Winnaars Gouden Palm én Gouden Beer op Focus Festivaldag

Het programma van de Knack Focus Filmfestivaldag raakt langzaam maar zeker gevuld. Wij geven alvast in primeur twee titels vrij: Amour van Michael Haneke en Cesare Deve Morire van de gebroeders Taviani.

Focus Festivaldag 2012

Zaterdag 13 oktober

Klik hier en schrijf u in

Vijf films uit het festivalprogramma op één dag, dat is het idee achter de Focus Festivaldag, die dit jaar al voor de elfde keer georganiseerd wordt tijdens het Filmfestival van Gent. Een eenvoudig concept, al is de uitwerking toch iets moeilijker.

Om de films te selecteren moet onze filmman Dave Mestdach natuurlijk wachten tot het festival het programma helemaal samengesteld heeft. Daarna moet bekeken worden welke films er op het moment van de festivaldag effectief beschikbaar zijn: van sommige titels die pas helemaal op het einde van het festival worden vertoond, arriveert bijvoorbeeld pas enkele dagen voordien de kopie in Gent.

En, last but not least: om zijn selectie te maken, wil (D.M.) alle kanshebbers ook effectief gezien hebben, om niet voor onaangename verrassingen te staan op de dag zelf. Die dekselse beroepsernst toch!

Vandaar dat pas in de dagen voor de Festivaldag helemaal duidelijk wordt welke vijf films er vertoond worden. Maar desalniettemin kunnen we nu al twee titels weggeven die zeker te zien zullen zijn op zaterdag 13 oktober. En dat zijn niet van de minste. Zowel Amour van Michael Haneke als Cesare deve Morire van de gebroeders Taviani ligt al vast, en dat betekent dat u zowel de winnaar van de Gouden Palm 2012 als de laureaat van de Gouden Beer 2012 te zien zult krijgen.

Goed nieuws dus voor de mensen die zich al ingeschreven hebben, een extra argument voor de mensen die dat nog niet hebben gedaan om dat zo snel mogelijk hier te doen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content