Wim Willaert ‘Master’ van Filmfestival Oostende

Acteur Wim Willaert, bekend uit de één-reeks ‘Eigen Kweek’, is het gezicht van de achtste editie van Filmfestival Oostende. Het festival pakt dit jaar uit met de nieuwe competitie ‘Taste of Europe’ waarin zes Europese films strijden voor de publieksprijs.

Wim Willaert, die legendarisch werd met de uitspraken ‘shit of mouse’ en andere Engelstalige fratsels in ‘Eigen Kweek’, is dit jaar de gastheer van Filmfestival Oostende. Als master van het filmfestival maakte hij een selectie van acht films die te zien zullen zijn in Oostende. Willaert koos voor ‘Five Easy Pieces’, ‘Rubber’, ‘Le Chat’, ‘Boogie Nights’, ‘The Idiots’, ‘L’eau froide’, ‘Calvaire’ en ‘Gainsbourg – La vie heroique’.

Jonge Helden

Willaert mag ook vier ‘Jonge Helden’ extra in de aandacht zetten. Daarvoor koos hij cameraman Maximiliaan Dirickx, die kortfilm ‘Tweesprong’ filmde, Gilles Collier, regisseur van kortfilm ‘Mont Blanc’, regisseur Maxim Stollenwerk, die ‘Lilith’ regisseerde, en actrice Liesa Van der Aa, die momenteel te zien is in de vtm-serie ‘Cordon’.

Taste of Europe

Op de achtste editie van het filmfestival wordt de nieuwe competitie ‘Taste of Europe’ voorgesteld. Hiervoor worden zes Europese films geselecteerd die nog niet in België te zien waren, maar erg goed scoorden in eigen land. Een van die films kan naar huis gaan met de publieksprijs.

Naar gewoonte worden ook de Ensors uitgedeeld in Oostende. De Vlaamse films die in 2013 en 2014 uitkwamen, strijden tegen elkaar in verschillende categorieën. Onder andere ‘Los Flamencos’ van Daniël Lambo, ‘Marina’ van Stijn Coninx en ‘Flying Home’ van Dominique Deruddere maken kans op een Ensor. (FL)

Filmfestival Oostende, 12 tot 20 september, filmfestivaloostende.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content