‘Whiplash’ dubbel bekroond op Sundance Film Festival

‘Whiplash’ van de 28-jarige Damien Chazelle is de grote winnaar van het Amerikaanse Sundance Film Festival. De langspeelfilm won zowel de publieksprijs als de grote prijs van de jury.

De film ‘Whiplash’ van de 28-jarige regisseur Damien Chazelle is met twee topprijzen de grote winnaar van het Sundance Film Festival. De langspeelfilm, over de moeilijke verstandhouding tussen een jonge ambitieuze jazzdrummer en zijn leraar op een New Yorkse muziekschool, won zowel de publieksprijs als de Grand Jury Prize.

Het is het tweede jaar op rij dat dezelfde film met beide onderscheidingen in de categorie drama aan de haal gaat. Vorig jaar was die eer weggelegd voor ‘Fruitvale Station’.

Chazelle viel in 2013 ook al in de prijzen met ‘Whiplash’ tijdens Sundance, toen met de kortfilmversie. ‘Het was geen gemakkelijk project om te verwezenlijken, of mensen ervan te overtuigen mee op de kar te springen’, zei de regisseur. Hoofdrolspelers zijn Miles Teller en J.K. Simmons.

‘Rich Hill’, over een familie die geconfronteerd wordt met grote financiële problemen, was de beste documentaire. Cutter Hodierne won de regieprijs voor zijn drama ‘Fishing Without Nets’, over een Somalische kaping.

Het Sundance Film Festival, het Amerikaanse festival voor de onafhankelijke film, vond dit jaar voor de dertigste keer plaats. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content