Wat we nu al weten over de nieuwe Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens © Lucasfilm/Disney

De nieuwe Star Wars trailer geeft ons een beter beeld van een aantal nieuwe personages. Op een celebration-event kwamen ook Luke en Leia Skywalker samen met Chewbacca en C3PO weer in de schijnwerpers.

Drie nieuwe hoofdrolspelers

Lucasfilm en Disney weten dat miljoenen fans uitkijken naar de nieuwe film en dat wordt handig uitgespeeld met ‘celebrations’, momenten waarop de makers tipjes van de sluier oplichten om ons tegen december op te warmen voor The Force Awakens.

.
.© Lucasfilm/Disney

Dat is nodig want het wordt stilaan duidelijk dat de hoofdrollen zijn weggelegd voor drie volledig nieuwe personages: Rey (Daisy Ridley), Poe Dameron (Oscar Isaac) en Finn (John Boyega). Rey is een scavenger hunter, iemand die op zoek gaat naar waardevolle spullen op de planeet Jakku. Poe Dameron is een piloot een opdracht van Princess Leia krijgt en Finn… is een stormtrooper.

Dat laatste maakt het meteen interessant. Stormtroopers zijn de slechteriken, maar zowel de eerste trailer (het moment dat hij zonder helm in de woestijn rondloopt), als de tweede (waar hij de hand van Rey vastneemt) suggeren zeer duidelijk dat Finn niet tot de as van het kwaad behoort. Tijdens een panelgesprek voor de fans werd dat ook min of meer toegegeven.

Daar is Luke Skywalker!

Bij de voorstelling in Anaheim donderdag kwamen voor het eerst Mark Hamill (Luke), Carrie Fisher en de acteurs achter Chewie en C3PO op het podium. Al moeten we zeggen dat we nog niet weten hoe aanwezig ze in de film zelf zullen zijn. Al wist Fisher wel te onthullen dat haar iconische opgerolde vlechten en de gouden bikini niet zullen terugkeren.

Harisson Ford was er overigens niet bij, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat de man herstelt van een vliegtuigcrash. “Er is maar één man die met een vliegtuig een noodlanding kan maken op een golfterrein waar dan ook nog eens toevallig twee dokters aan het spelen zijn,” wist regisseur JJ Abrams te vertellen.

BB8 bestaat echt!

R2D2 en C3PO zorgden in de vorige zes films voor de komische noot, but these are not the only droids you’re looking for. Voor de nieuwe reeks wordt dat hoogstwaarschijnlijk BB8, een droid duidelijk geïnspireerd op R2D2, maar hij bestaat enkel uit een bol met een hoofd op.

Tijdens het panelgesprek kwam BB8 zelf op het podium en werd meteen duidelijk dat deze robot echt bestaat en niet louter met special effects op het scherm werd getoverd. Een ervaring die ook het filmen volgens de cast een stuk aangenamer maakte.

Hoe BB8 exact werkt weten we niet, maar we vermoeden dat onze robotvriend uit een soort Sphero (een bal die je van op afstand bedient) bestaat, aangevuld met een tweede robot die zijn evenwicht op de bewegende bal houdt met magneten of rollende elementen. De kans dat een speelgoedversie vroeg of laat onder de kerstboom beland lijkt ons zeer groot.

Niet Tattooine

“This is not Tattooine” werd al snel verduidelijkt door de cast bij de beelden van enkele gecrashte schepen in het woestijnzand. De trailers spelen zich op dit moment dus af op Jakku (de exacte schrijfwijze is nog niet bekend). Jakku in het echte leven is trouwens de woestijn van Abu Dhabi.

Return of the empire?

Star Wars: The Force Awakens
Star Wars: The Force Awakens© Lucasfilm/Disney

Parades van stormtroopers, een glimmende stormtrooper en één stormtrooper als hoofdpersonage met schijnbaar ernstige twijfels over zijn carrièrre. Alles wijst er op dat het keizerrijk van weleer terug in opmars is. Hoe machtig en hoe definitief dat is weten we niet. Maar the empire is terug (en stiekem hoopten we daar ook op).

What’s next?

Star Wars: The Force Awakens
Star Wars: The Force Awakens© Lucasfilm/Disney

Disney en Lucasfilm weten de spanning op te bouwen en met nog zeven maanden te gaan krijgen we waarschijnlijk nog een derde en misschien vierde of vijfde trailer te zien. Dat moet ons vertrouwd maken met de nieuwe personages zodat ook zij een eerlijke kans krijgen van het publiek om dit legendarisch epos verder te zetten. Voorlopig slagen de makers daar uitstekend in. Het gespot om de drievoudige lichtsabel is weg, we kennen de hoofdpersonages en toen Disney de trailer gisteren in een volle Kinepolis-zaal liet zien (aan fans weliswaar), werd die op luid applaus en geschreeuw onthaald. The promotional force heeft zijn werk gedaan. Nu is het uitkijken naar de volgende onthulling binnen enkele maanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content