Wat heeft Godzilla gemeen met Taylor Swift?

© -

Een wel heel prestigieuze job zo blijkt, want beiden zijn verantwoordelijk gesteld om een miljoenenstad te vertegenwoordigen bij buitenlandse bezoekers.

Godzilla, u weet wel, het addergebroed dat de trom des doods, vernieling en angst met iedere voetstap door de grondvesten doet daveren, is aangesteld om buitenlandse toeristen welkom te heten in Tokio. Gisteren is het fictionele creatuur namelijk aangesteld als officiële “ambassadeur voor toerisme” van de miljoenenstad. “Godzilla is een personage waar Japan ontzettend trots op is”, aldus Kenichi Yoshizumi, hoofd van de Shinjukiwijk, tijdens de onthulling van een gigantisch Godzilla standbeeld aan het hoofdkwartier van de Toho Studios.

Godzilla deelt deze bedenkelijke eer met Taylor Swift, die sinds vorig jaar dezelfde functie mag vervullen voor New York City vanwege van haar nummer “Welcome To New York”, een song die op Swifts meest recente plaat 1989 verschenen is, en allicht ook vanwege de aankoop van een loft in Tribeca die meer dan 20 miljoen dollar waard is. Voor haar verhuis naar New York begin 2014 woonde Swift ook al in in Nashville, Malibu, Rhode Island en Beverly Hills. Godzilla -of Gojira- zette afhankelijk van het verhaal al kamp op in Frans-Polynesië, Guam en de fictieve eilanden Odo Island, Monster Island en Birth Island alvorens toe te geven aan zijn aantrekkingskracht voor Tokio.

Omdat ze zelf nog maar net in de stad die ze moeten vertegenwoordigen gedomicilieerd zijn, weten Godzilla en Swift dus perfect hoe het is om toerist te zijn. Bovendien werden ze beiden al vaak gefotografeerd/gefilmd terwijl ze aan, nuja, sightseeing deden. Knap staaltje citymarketing!

(KS)

(bron: The Verge)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content