‘Waste Land’ van Pieter Van Hees geselecteerd voor Film Fest Gent

© gf

‘Waste Land’, de derde langspeelfilm van Pieter Van Hees – met Jérémie Renier en Nathalie Broods in de hoofdrollen -, is geselecteerd voor de officiële competitie van het 41ste Film Fest Gent.

De psychologische thriller ‘Waste Land’ met Jérémie Renier (‘L’ Enfant’, ‘La Promesse’, ‘Cloclo’) en Nathalie Broods (Swooni’, ‘De helaasheid der dingen’) in de hoofdrollen, is het laatste luik van Pieter Van Hees’ trilogie ‘Anatomie van Liefde en Pijn’. De Belgische film gaat in september in wereldpremière tijdens het prestigieuze Toronto International Film Festival en is nu ook geselecteerd voor de officiële competitie van het 41e Film Fest Gent.

Na het uitstekende ‘Linkeroever’ (2008) en ‘Dirty Mind’ (2009) levert Van Hees met ‘Waste Land’ een psychologische thriller af, waarin hoofdinspecteur moordzaken Leo Woeste een soortpersoonlijke strijd levert tegen de criminele wasteland van Brussel. Bij het oplossen van een bizarre moord verliest hij alsmaar meer de controle over zichzelf. Wanneer zijn vriendin op de koop toe ongewenst zwanger blijkt te zijn, raakt hij de pedalen helemaal kwijt.

Bekijk de eerste trailer

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op 24 september wordt het volledige programma van Film Fest Gent bekendgemaakt. ‘The Loft’, Erik Van Looy’s langverwachte Amerikaanse remake van ‘Loft’ (met onder meer Matthias Schoenaerts, James Marsden en Wentworth Miller), is de openingsfilm.

Er werden eerder al twee andere Vlaamse titels bekendgemaakt die allebei hun Belgische première beleven in de Arteveldestad: de docu ‘Waiting for August’ van Teodora Ana Mihai, en de langspeelfilm ‘Violet’ van Bas Devos.

De Amerikaanse schrijver en scenarist Bret Easton Ellis, bekend van American Psycho en Less Than Zero, is de juryvoorzitter van het festival.

Film Fest Gent loopt van 14 tot en met 25 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx,Vooruit, KASK cinema, Caermersklooster en ’t Kuipke. Meer info op www.filmfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content