Warner lanceert App Editions van ‘The Dark Knight’ en ‘Inception’

© www.inceptionmovie.warnerbros.com

Warner Home Entertainment (WHE) biedt met de App Editions een nieuwe manier aan om films en series te bekijken.

In de Appstore van iTunes kan je vanaf vandaag de eerste vijf minuten van ‘Inception’ en ‘The Dark Knight’ gratis bekijken, samen met een selectie van extra’s. Wanneer je de volledige versie koopt, kan je de films ongelimiteerd downloaden of streamen en krijg je bovendien een overvloed aan bonusmateriaal. ‘Inception’ koop je zo voor € 9,99 en ‘The Dark Knight’ kost je zelfs nog twee euro minder.

Volgens WHE zorgen de App Editions voor een nog sterkere band tussen gebruikers van sociale media en filmkijkers. Dennis Van Der Lubbe, Marketing Director van WHE Benelux: ‘Voor velen is het bekijken van een film een sociale activiteit. De Apps Editions spelen daar via hun link met sociale media perfect op in.’ Terwijl je de film op je iPhone, iPod of iPad bekijkt, kan je ook onmiddellijk en simultaan commentaren lezen, of zelf je mening geven op Twitter of Facebook.

Jo Caudron van Dearmedia, een consultancybureau over alles rond digitale media, meent dat de impact van App Editions op termijn enorm zal zijn. Caudron: ‘Wat digitale TV betreft domineren voornamelijk Telenet en Belgacom vandaag de markt. Zij bepalen het aanbod en de prijs, binnen een vrij klassiek kader. Apple gaat op termijn minder gebruiksvriendelijke initiatieven zoals Video On Demand buiten spel zetten. Een film die je in de AppStore van iTunes koopt, kan je dan ook gewoon op je televisie bekijken. Binnen tien jaar zal de distributie van films en series helemaal anders verlopen. Een evolutie die je vandaag al ziet in de muzieksector: ofwel verkrijg je iets op een illegale manier, ofwel betaal je aan Apple.’

De App Editions zullen voorhanden zijn in meer dan 30 landen, waaronder enkele landen waar het voordien onmogelijk was om via iTunes films te bekijken (bijvoorbeeld België). WHE belooft in 2011 een heel scala van App Editons op de markt te brengen, van nieuwe releases tot absolute klassiekers.

guid=OLWylVWs

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content