‘Waarom zijn er geen Disneyprinsessen met het syndroom van Down?’

Aladdin en Jasmine op hun magisch tapijt © Disneyscreencaps

Een petitie heeft gevraagd aan Disney om kinderen met het syndroom van Down op te nemen in hun films. Al bijna 60.000 mensen ondertekenden de petitie.

Onder de titel ‘Vraag Disney kinderen met het syndroom van Down in animatiefilms te tonen,’ roepen Keston Ott-Dahl en zijn vrouw Andrea op om hun petitie te tekenen en op die manier rolmodellen te creëren voor kinderen die zoals hun dochtertje leiden aan het syndroom van Down.

Disney schiet tekort

‘Onze dochter heeft Down’s syndroom. Net zoals andere kinderen, houdt ze van geanimeerde films. Wanneer ik haar dus gebiologeerd naar Disneyprinsessen zie kijken, breekt mijn hart omdat ze geen rolmodel heeft dat is zoals zij,’ legt Andrea uit. ‘Disney slaagt erin goed van kwaad te onderscheiden,’ gaat ze verder. ‘Disney leert ons al een hele tijd morele lessen die onze kinderen aansporen om goede mensen te zijn. Helaas schieten ze op een belangrijk punt te kort. De films van Disney tonen bijna geen mensen met een handicap. Nochtans worden ze vaak gepest en kijken kinderen op hen neer.’

De petitie werd opgestart op 1 oktober, bij aanvang van de ‘Down Syndrom Awareness Month’. Inmiddels hebben al 59.738 mensen de petitie getekend. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content