Waar is Wally? In de bioscoop!

MGM heeft de rechten verworven op de bekende Waar is Wally? boeken. De filmstudio gaat het slungelige, rood-witte trui dragende personage naar het grote scherm brengen.

Metro-Goldwyn-Mayer gaat een live-action film maken van de zoektocht naar de mysterieuze Wally. Wie het personage gaat spelen, is nog niet bekend, wel dat het een wereldwijd avontuur gaat worden.

waar is Wally? werd gecreëerd door Martin Handford en voor het eerst uitgebracht in 1987. In de boeken kunnen lezers Wally zoeken temidden van verschillende personages en situaties. In meer dan dertig landen zijn al minstens 55 miljoen Waar is Wally? boeken verkocht. Recent kwam er ook een app voor iPhone en iPad waarin Wally zich verscholen had.

In de jaren 90 verscheen er een tekenfilmserie rond Wally en op het filmfestival van Gent viel al een Wally lookalike te bewonderen. ‘Medianeras’ van de Argentijnse regisseur Gustavo Taretto volgt Martin en Mariana in het turbulente Buenos Aires. De twee singles wonen in dezelfde straat, maar hebben elkaar nog nooit ontmoet. Wat hen scheidt brengt hen uiteindelijk toch bij elkaar. Als het van MGM afhangt, zien we binnenkort ook de ‘echte’ Wally in de bioscoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content