Waals bioscoopbezoek boomt, status quo in Vlaanderen

Volgens een onderzoek van de Federatie van Cinema’s in België (FCB) was 2011 een uitzonderlijk jaar voor het Waalse cinemabezoek. In Brussel is er ook een stijging te merken terwijl het Vlaamse bioscoopbezoek stabiel blijft.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het FCB tekende 10% meer bezoekers op in de Waalse bioscopen ten opzichte van 2010. In Brussel viel er een stijging op te merken van 5%. Het bioscoopbezoek in Vlaanderen bleef ongeveer stabiel met een minieme daling van 0,4%.

Het hoge aantal bioscoopgangers in de Franstalige landsdelen is de oorzaak van enkele grote Franstalige films die vorig jaar in de filmzalen kwamen. Onder anderen ‘Le Gamin au Vélo’, ‘Rien à Déclarer’, ‘Intouchables’ en ‘The Adventures of Tintin’ lokten volle zalen.

Ondanks de hype rond ‘Rundskop’ kende Vlaanderen geen stijging in het aantal bioscoopbezoekers. De populairste titels van afgelopen jaar waren ‘Harry Potter’, ‘The Smurfs’ en ‘Twilight’.

In totaal vonden ruim 22 miljoen bezoekers afgelopen jaar de weg naar de bioscoop. Dat is een stijging van 2,2% ten opzichte van 2010. (BAM/BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content