VS-pers: Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan Eddie Murphy regisseren in Beverly Hills Cop 4

Bilall Fallah en Adil El Arbi © Jo Voets

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zullen de vierde “Beverly Hills Cop”-film regisseren. Dat meldt het Amerikaanse onlinetijdschrift Deadline, gespecialiseerd in Hollywoodnieuws. Volgens het blad Variety zijn de contracten getekend.

“De studio (Paramount Pictures, red.), producer Jerry Bruckheimer en Eddie Murphy hebben hard gewerkt aan het scenario en alle elementen van de film die ooit voor dit jaar gepland was. Ze hielden van “Black” (de film van het regisseursduo, red.) en toen ze de filmmakers ontmoetten waren ze gecharmeerd door de ontdekking dat de originele film erg belangrijk voor hen was”, zo schrijft Deadline. Die eerste film uit de “Beverly Hills Cop” serie kwam in 1984 uit, en betekende de internationale doorbraak van Eddie Murphy. Volgens Variety, een ander showbizzblad, zijn de contracten met de regisseurs getekend.

In de vierde film, geschreven door Josh Appelbaum en Andre Nemec, kruipt de acteur opnieuw in de huid van guitige maar doortastende agent Axel Foley die vanuit Detroit in Beverly Hills terechtkomt. Volgens Deadline is het de bedoeling om later dit jaar of begin volgend jaar van start te gaan met het filmen.

Adil El Arbi en Bilall Fallah maakten vorig jaar met “Black” indruk op het Toronto International Film Festival. Hun tweede film kreeg er een Discovery Award van de jury, die het regisseursduo bejubelde voor hun “duidelijke cinematografische visie”.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De eerste drie Bevery Hills Cop films hebben 735 miljoen dollar (650 miljoen euro) opgeleverd. Nummer drie dateert alweer van 1994.

Eddie Murphy werd mede door de Beverly Hills Cop films een wereldster. Hij begon zijn carrière bij het satirisch tv-programma Saturday Night Live.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content