Vrouwelijke hoofdrol van Harry Potter spin-off ‘Fantastic Beasts’ is bekend

Katherine Waterston op de première van "Inherent Vice" in Hollywood. © REUTERS

Naast Eddy Redmayne als mannelijke hoofdrol is nu ook de vrouwelijke leading lady bekend voor ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’. Het gaat om de Britse Katherine Waterston.

Begin deze maand al werd de fel begeerde rol van Newt Scamander door Eddy Redmayne gezwind weggekaapt voor de neus van zoveel andere welwillende acteurs. Gisteren was het echter de beurt aan Katherine Waterston, die ook al aan de zijde van Joaquin Phoenix verscheen in de verfilming van Thomas Pynchons Inherent Vice, om de concurrentie te slim af te zijn. Daarmee begint Fantastic Beasts and Where to Find Them definitief vorm te krijgen.

Waterston zal de rol van Porpentina, of “Tina”, voor haar rekening nemen, een Britse heks die werkzaam is in New York. Daar ontmoet ze de magizoologist Scamander die even een tussenstop maakt in zijn reis om het bestaan van de verschillende soorten magische wezens vast te leggen. Daarmee wijkt de film lichtjes af van het originele boek van J.K.Rowling, aangezien daarin niet New York, maar Londen en andere delen van Engeland als setting worden opgeworpen.

De komende tijd zal nog druk worden voor Waterston: het jaar 2015 heeft voor haar nog een rol in Fluidic, in Queen Of Earth en de biografische film Steve jobs in petto. Voor deze prent zullen zowel zij als de gigantische Harry Potterfanbasis nog tot 2016 moeten wachten. (EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content