Vrouw van Robin Williams: ‘Robin leed aan Parkinson’

Robin Williams © REUTERS

Robin Williams, die pas nog uit het leven stapte, leed aan de ziekte van Parkinson. Dat zegt de vrouw van de Amerikaanse acteur.

De Amerikaanse acteur Robin Williams, die maandag vermoedelijk door zelfdoding om het leven kwam, leed aan de ziekte van Parkinson, zo heeft de weduwe van de Hollywoodster donderdag meegedeeld. De ziekte bevond zich nog in een vroeg stadium, luidt het in het persbericht van zijn vrouw.

“Robin worstelde tegen een depressie, angst en een vroeg stadium van de ziekte van Parkinson, maar hij was er nog niet klaar voor om dat met het publiek te delen”, zo luidt het in de mededeling van zijn vrouw Susan Schneider. “We hopen dat in de nasleep van het tragische heengaan van Robin, anderen de kracht zullen vinden om de zorg en ondersteuning te zoeken die ze nodig hebben (…) zodat ze zich minder bang zouden voelen.”

De 63-jarige Robin Williams, bekend van films als “Good Morning, Vietnam”, “Mrs. Doubtfire” en “Dead Poets Society”, werd maandag dood aangetroffen in zijn huis in Marin County, nabij Los Angeles. Hij zou zich met een riem hebben opgehangen.

Williams, vooral bekend van komische rollen, won in zijn carrière één keer een Oscar: in 1998 kreeg hij het beeldje van beste acteur in een bijrol voor de film “Good Will Hunting”. Hij was ook drie keer genomineerd voor een Oscar als beste acteur in een hoofdrol.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content